Bezig met laden...

Logboek

EPNER kiest Loft VR-simulator om super testpiloten op te leiden

EPNER kiest Loft VR-simulator om super testpiloten op te leiden

Loft Dynamics, fabrikant van VR (virtual reality) vluchtsimulatoren (FSTD), heeft aangekondigd dat EPNER, de wereldberoemde en zeer selectieve Franse testpilotenschool, een EASA-gekwalificeerde Loft simulator van het bedrijf zal aanschaffen.

EPNER zal de Airbus H125 VR FSTD van Loft Dynamics gebruiken om hun student-piloten veilig en efficiënt te trainen in het uitvoeren en evalueren van manoeuvres die uniek zijn voor hun functie. De school is de nieuwste organisatie die de kracht van VR (virtual reality) benut om de opleiding van piloten veiliger, betaalbaarder, toegankelijker en duurzamer te maken. 

EPNER (L'École du Personnel Navigant d'Essais et de Réception), de prestigieuze testpilootschool in Frankrijk, opereert onder de DGA (Direction générale de l'armement), de Franse overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de verwerving en ontwikkeling van militair materieel en technologie. EPNER leidt hooggekwalificeerde testbemanningen op, waaronder piloten, ingenieurs, luchtverkeersleiders en parachutisten, om grond- en vliegtests voor militaire en civiele vliegtuigen en helikopters uit te voeren en te beheren. 

Nu, met de integratie van de Airbus H125 FSTD van Loft Dynamics, de eerste en nog altijd enige VR FSTD (simulator) die FTD Level 3-kwalificatie van EASA heeft behaald, kan EPNER het hoogste niveau van simulatiekwaliteit garanderen voor zijn studenten en hun specifieke vereisten.

"De exacte replicatie van vlieggedrag, inclusief nauwkeurige helikopterbewegingen, en hoogwaardige visuele 3D-afbeeldingen maakten het duidelijk dat we de simulator van Loft Dynamics moesten implementeren in onze trainingsprogramma's voor testbemanningen", zegt Patrice Gaillon, adjunct-directeur en hoofd training bij EPNER. "We kunnen vlieggedrag demonstreren en trainen aan de rand van de toegestane mogelijkheden en daarbuiten, zodat studenten de meest relevante technieken aanscherpen voordat ze een voet in de eigenlijke helikopter zetten. Dit soort simulatortraining is ongelooflijk efficiënt; we kunnen manoeuvres veilig en regelmatig herhalen totdat het vereiste prestatieniveau is bereikt, terwijl we niet gebonden zijn aan de beschikbaarheid van de helikopters, die afhankelijk zijn van weersomstandigheden, openingstijden van de luchthaven en onderhoud. "

Toekomstige trainingsconcepten voor de opleiding en controle van piloten
"De samenwerking die we aangaan met EPNER is ongelooflijk spannend en waardevol", zegt Fabi Riesen, oprichter en CEO van Loft Dynamics. "We brengen een intieme feedback tot stand met een organisatie die bekend staat om zijn academische nauwkeurigheid, uitmuntendheid en geschiedenis in het opleiden van 's werelds beste testpiloten - een rol die uitgebreide training en zeer gespecialiseerde vaardigheden vereist.

Hun diverse trainings- en testblootstelling en deskundige inzichten zullen ons in staat stellen onze technologie voortdurend te herhalen en te verbeteren ten voordele van onze bestaande en potentiële klanten over de hele wereld. Dit niveau van adaptieve responsiviteit is vooral waardevol nu we uitbreiden naar FSTD's voor het opstijgen en landen van vliegtuigen met vaste vleugels en elektrische voertuigen (eVTOL)."

Over EPNER
EPNER (Ecole du Personnel Navigant d'Essai et de Réception), meer dan 75 jaar geleden opgericht, is aangesloten bij het Direction générale de l'armement (DGA) Flight Test Center in Istres, in het zuidoosten van Frankrijk. Het is een wereldberoemde overheidsschool die zich toelegt op de opleiding van testbemanningen, waarbij haar trainingsprogramma's voortdurend worden geüpgraded om te voldoen aan de veranderende behoeften van de internationale vliegtestgemeenschap. De rotorwing-bemanningen vliegen met meer dan 12 verschillende soorten helikopters. Sinds de oprichting in 1946 heeft de school meer dan 2.300 studenten uit 24 landen afgestudeerd.

Foto 1 © Loft Dynamics
Foto 2 © Tom Buysse

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *