Bezig met laden...

Links

Britse Hotels met heli-pad
 • Hotels met heliport / helipad
  Deze link heeft een volledig overzicht van 60 hotels in de UK waar U met de helikopter kunt landen. Zoals steeds moet U voordien even contact opnemen met het betreffende hotel voor de juiste coördinaten en niet te vergeten of het hotel een overnachting van de helikopters kan toestaan! Maak een goede voorbereiding zodat U niet naar een gesloten hotel vliegt!
Fabrikanten
 • Air Technology Belgium (invoerder Robinson in de Benelux)
  Sales:
  - Robinson
  - Guimbal
  Service
  - Robinson R22, R44, R66
  - Bell 206,407
 • Airbus Helicopters
  Globale marktleider met een compleet gamma burgerlijke en militaire helikopters.
 • Aircraft Solutions (invoerder Robinson in de Benelux)
  On 21 April 2021 Aircraft Solutions received its Robinson Helicopter Dealership certificate.
  Helicopter maintenance on:
  Eurocopter AS350 (Turbomeca Arriel 1 & 2)
  Eurocopter AS350 (Honeywell LTS 101)
  Eurocopter AS355 (RR Corp 250)
  Eurocopter AS355 (Turbomeca Arrius 1)
  Eurocopter EC120 (Turbomeca Arrius 2F)
  Robinson R22 & R44 series (Lycoming)
  Bell Textron Canada B206 A/B
  Agusta-Bell 47 Series (Lycoming/Rolls-Royce/Franklin)
  Bell 47/Scott�s-Bell 47 Series (Lycoming/Rolls-Royce/Franklin)
  Kawasaki-Bell 47 Series (Lycoming/Rolls-Royce)
  Westland-Bell 47 Series (Lycoming/Rolls-Royce)
  Bell UH-1 Series (Lycoming)
 • Bell Helicopters (USA)
  Bell Helicopter Textron (of korter Bell) is een Amerikaanse helikopter en tiltrotor bouwer gezeteld in Fort Worth (US). Bell produceert militaire helikopter en tiltrotor producten in de Verenigde Staten (met name in en rond Forth Worth, maar ook in Amarillo) en commerciële helikopters in Mirabel in Canada.
 • Enstrom Helicopters (USA)
  Piston en Turbine Helikopters - is in faling sinds januari 2022
 • MD Helicopters (USA)
 • Robinson Helicopters (USA)
  Robinson is de fabrikant van de populaire R22 (opleidingstoestellen) en R44 pistonhelikopters en de R66 helikopter met turbine motor.
 • RotorWay (USA)
 • Sikorsky (USA)
  Bedrijf van de uitvinder van de helikopter, Igor Sikorsky. Nog steeds toonaangevend in helikopterland en zeer succesvol met militaire helikopters.
 • Swiss Kopter Technology (SKT)
  Fabrikant van de Skyrider 06
Helihavens
 • EBME - private helihaven met H24
  Eerste private helihaven in Belgie die een vergunning heeft voor nachtvluchten (H24). Eigenaar en piloot Danny De Coninck kun je altijd eens bellen (PPR) om eens te landen.
  De Helihaven EBME is gelegen te Meerbeek-Kortenberg en heeft volgende specificatie's:
  Coordinaten: 050°52'263N - 004°35'49"O
  QFE: 200ft
  Assen: sector 030° - 090° en sector 125° - 160°

 • EHHV - Hilversum (NL) - Leuk vliegveld voor de private piloten
  Hilversum Airport is een toffe luchthaven zo'n 25km ten Noorden van Utrecht. Goede voorzieningen, behulpzaam personeel en AVGAS beschikbaar. Je kunt er verpozen in de sfeervolle cafetaria met zicht op de vliegbewegingen.
 • EHMZ - Midden-Zeeland (NL) aan het Veerse Meer
  Leuk, kleinschalig en vriendelijke luchthaven. De omgeving - het Veerse Meer - is schitterend en echt de moeite waard om naar toe te vliegen. Op het vliegveld zelf een leuke cafetaria en goeie verkeerleiders. Doen!! Avgas verkrijgbaar
 • Heli-vriendelijk vliegveld EBST
  Limburg Regional Airport is de nieuwe naam voor het vroegere militaire vliegveld van St Truiden - Brustem (EBST). Verhuur van helicopter-staanplaatsen; Avgas verkrijgbaar.
  Voorlopig geen werkende website
 • Helihaven Zierikzee
  Onze heliport is gelegen net buiten Zierikzee. Met genoeg ruimte, een landingsbaan van 480 meter in de richting ZW/NO en kantoorruimte bieden wij u de ideale plek voor een tussenstop. Heeft u interesse om ons te bezoeken? Laat het van te voren weten!
 • London Battersea Helipad
  Helipad aan de boorden van de river Thames in Battersea, London. Landing- en parkingfees zijn zeer duur en de helipad is PPR.
 • London Canary Wharf Helipad
  De Vanguard helipad in London is gelegen op de Ilse of Dogs op walking distance van Canary Wharf. Net als de andere helipad op Battersea is het vrij prijzig om daar te landen en moet je op voorhand aanmelden. Je moet ook kennis nemen van de London Heliroutes vooraleer je in het centrum van London wil vliegen.
Helikopter Associaties
Helikopter te huur
Helikopteropleidingen
 • Bear Helicopters
  Bij Bear Helicopters draait alles om kwaliteit. U wordt begeleid door de meest ervaren piloten/instructeurs en er wordt gebruik gemaakt van de beste helikopters in hun klasse. Wilt u een proefles, een helikopterbrevet halen of juist een advanced training volgen? Dan bent u hier aan het juiste adres! Niet alleen verzorgen wij proeflessen en complete helikopteropleidingen, wij helpen u ook graag verder met:
  - het omzetten van uw (buitenlands)brevet
  - uw jaarlijkse check af te nemen
  - extra trainingen te verzorgen
  - (safety) pilots te verzorgen
  - Luchtfilm/fotografie
  - Commercials
  - Inspecties
 • Benedict Aviation
  Benedict Aviation is een school gespecialiseerd in theorie-opleidingen voor vliegtuigen, helikopters en drones. Wij werken met het beste cursusmateriaal en gebruiken de modernste instructietechnieken om jouw luchtvaartkennis op het hoogste niveau te brengen. Het vormen van een goed piloot begint op de grond, in de klas.
 • DutchWingCraft
  Het bedrijf is in 2016 begonnen als verkooporganisatie voor vliegtuigen en heeft in 2023 een trainingscentrum voor helikoptervluchten toegevoegd. Wij zijn het enige trainingscentrum dat ÉÉN OPLEIDING aanbiedt om ZOWEL het EASA- als het FAA- vliegbrevet te behalen. Wanneer u uw vliegopleiding bij ons doet, krijgt u TWEE LICENTIES voor DEZELFDE PRIJS. Voor het FAA-vliegbrevet hoef je NIET naar de VS te reizen. Als je bij ons je brevet haalt, kun je met het vliegtuig op vakantie gaan naar de USA en daar een helikopter huren zonder dat je eerst je Europese brevet hoeft om te zetten.
  Dutch Wingcraft vliegopleidingen vinden plaats in Nederland en Frankrijk en wij bieden ook mogelijkheden voor versnelde vliegopleidingen. Dit kan alleen als de leerling-piloot een aantal dagen aaneengesloten meerdere uren per dag gaat vliegen.
  We zijn erg trots om aan te kondigen dat we de enige vliegschool in Nederland zijn die de RPL(H) - MLH ultralichte helikopterpilootopleiding aanbiedt. Wij bieden u aan om helikopters te (leren) vliegen tegen een zeer betaalbare prijs. Ultralichte helikopters zijn brandstofzuinig en kosten slechts iets meer dan de vliegtuigen met vaste vleugels waarmee de meeste mensen vliegen.
 • HeliCentre BV
  HeliCentre BV is een van de toonaangevende helikopterscholen in de Benelux. Naast PPL(H) en de normale ratings kun je hier ook terecht voor CPL(H). Naast Airbus EC120, Robinson R22 en R44 kun je hier ook terecht voor training op een Guimbal Cabri G2. Als enige in de Benelux heeft Helicentre 2 stuks Cabri G2's in hun training programma.
 • Helicopter Groundschool
  Helicopter Groundschool is een school voor CPL, ATPL en IR theorie voor helikopterpiloten. De cursussen worden aangeboden in afstandsonderwijs (distance learning) en starten kan op elk moment.
  Piloot en instructeur Ben Vanhentenrijk die we kennen van Benedict Aviation is ook Head of Training van deze nieuwe theorieschool. Met de jarenlange ervaring als theorie-instructeur bij de Belgische Luchtcomponent, NHV en uiteraard zijn eigen Benedict Aviation, weet hij als geen ander de kandidaten voor te bereiden op de helikopterexamens.
  Helicopter Groundschool BE/ATO-022 kan de volgende opleidingen verzorgen:
  - CPL(H) distance learning
  - ATPL(H)/VFR distance learning
  - ATPL(H)/IR distance learning
  - IR (A/H) distance learning
  - Pre-entry course first METR(H)
 • Helikopter Opleidingsvideo's
  PPL-leerstof aan de hand van videopresentatie's; speciaal voor Robinson R22 en R44 piloten. De initiatiefnemers van de site gaan het aantal onderwerpen welke ze behandelen verder uitbreiden.
 • Heliventure FTO
  Erkende vliegschool te Lint.
 • STB-copter
  Wij hebben in de Benelux een paar goede helikopterscholen en STB-Copter is zonder twijfel een van de meest actieve helikopterschool van Vlaanderen geworden. Zaakvoerster Barbara Stichelbout timmert jaar na jaar aan de evolutie van haar bedrijf en de school is een belangrijk onderdeel van haar bedrijf geworden. Het is een door de overheid erkend opleidingscentrum.
 • Toran Heli Service & Academy
  Meevliegen met een ervaren piloot is al een hele belevenis… maar wat als u nu eens zelf de stuurknuppel kon overnemen? Helikopterpiloot worden hoeft niet langer een droom te blijven! Helikopter school Toran Academy biedt een door het Directoraat Luchtvaart erkende opleiding aan tot het behalen van de vergunning PPL(H) privaat helikopterpiloot volgens de Europese reglementering.
Helikopters - EMS
Luchtvaart & Fotografie
 • Belgian Wings - luchtvaartfotografie
  Een knappe Belgische luchtvaart fotografie site met aardig wat helicopters.
 • HBRS.NL
  Lars Hoebers is een hobby-fotograaf die al van jongsaf gebeten is door de luchtvaart. Op zijn website staat er een zeer mooie fotoalbum met zo'n honderd helikopterfoto's.
 • Helico Passion
  De meest actieve helikoptersite in de franstalige gebieden. Fantastische foto's in hoge resolutie die zowat alle evenementen in de helikopterwereld in beeld brengen. Zeker bezoeken! Well Done Andre Bour!
 • HeliOnLine (German helicopters)
  Helionline is the spotlight on German civil helicopters. You find all information, accidents info and pictures of the German helicopters on this webiste.
 • Luchtvaart Nationaal Antwerpen Kempen (LUNAK)
  Knappe site die een soort portaal is voor alle luchtvaartfanaten maar ook eigen foto en filmreportages aanbiedt! Onder verschillende rubrieken worden ook luchtvaarttermen en specialiteiten uitgelegd! Jef is een prima fotograaf en enige tijd geleden mochten we reeds een paar foto's van de nieuwe politiehelikopter van hem plaatsen. Zeker het raadplegen waard.
 • Tom Buysse, specialist Air To Air fotografie
  Tom Buysse is dé specialist in Belgie op gebied van Air To Air fotografie. Hij is ook de huisfotograaf van de Helispot website en heeft daarnaast ook een eigen fotografie en layout bedrijf.
Meteo en NOTAM
Museum
 • Alouette Museum Barneveld
  Jarenlang heeft de Stichting de 50 jaar historie van de Nederlandse Alouette III onderzocht en in kaart gebracht. Hierbij werden er vragen gesteld als ‘Wat is er gebeurd met de kisten?’ en ‘Waar zijn ze gebleven?’. Met de verwerving van een belangrijk aantal van deze helikopters zijn we er nog niet. Wij vinden de mens en het verhaal essentieel en van groot belang. Het laten herbeleven van deze lange historie in beeld en geluid, live in onze showroom of met social media. Of wanneer we op locatie zijn met onze helikopter om zo de historie in leven te houden en ons museum promoten.
  Onze enthousiaste aanhang groeit en geeft aan eindelijk een club mensen gevonden te hebben die deze historie waardeert en bewaard. Vaak vinden o.a. nabestaanden ons om historisch materiaal te schenken. Een veel gehoorde opmerking: “Dankzij jullie leeft mijn man / vrouw voort in gedachte, maar ook in jullie museum!”
  Openingstijden: Wij zijn regulier open op de restauratiedag vrijdag van 10.00u tot 14.00u. Door de weeks zijn wij geopend op afspraak.
 • Brits Helikopter Museum
  Het Helicopter Museum heeft meer dan 100 helikopters in haar collectie samen met 50 verschillende motor varianten.
 • Polish Aviation Museum (Helicopters) Krakow
  Een heel belangrijk luchtvaartmuseum met een ruime collectie helikopters.
Restaurants met heliport
 • Kent U er nog?
  Stuur ons uw ervaringen over restaurants met heliports. Ze zijn niet altijd makkelijk te vinden en we hopen dat we hier de adresjes en de coordinaten kunnen uitwisselen.
  Info: Gelieve altijd even te telefoneren met het betrokken restaurant zodat U de juiste landingsinstructies te weten komt.
  Vanaf 1 Oktober 2013 gaat het nieuw Ministerieel Besluit in werking over het landen van helikopters buiten vliegvelden en erkende helihavens. Het is in elk geval nodig om voor U vertrekt contact op tenemen met het betreffende restaurant om te zien of ze voldoen aan de nieuwe wetgeving.
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 • Bistro t'Verschil - Gits
  Bistro t' VERSCHIL, Tom & Ilse CLOET - VAN ACKER, Bruggesteenweg, 8830 Gits
  2 Couverts in de MICHELINGIDS / LA GRAPPE ROUGE MICHELINGIDS / "MEESTERKOK" in de ORDE VAN 33 MEESTERKOKS / Jong Keukengeweld 2013-14 & 2014-15
  Helihaven achter het restaurant; even bellen op 051/436720
 • Chateau d'Hassonville - Marche en Famenne
  Klasse hotel - restaurant in een domein van 55 hectare groen.
 • Chateau St Gerlach - Valkenburg aan de Geul (NL)
  Kan het mooier? Het weergaloos aantrekkelijke Geuldal, het schitterende natuurgebied Ingendael, de eigen uitgestrekte parken, de stijlvolle baroktuinen, een boerenkruidentuin, een hoogstam fruitarboretum, een rozenhof, een wijngaard. Al dit fraais alleen maakt Château St. Gerlach tot dé gekende buitenplaats van Maastricht. Een unieke plek om even te ontsnappen aan de alledaagse hectiek. Laat u zich op hoog niveau verwennen! In de historische bouwwerken op het landgoed zijn een prachtig hotel met een 112 kamers, suites en hotelappartementen, een à la carte restaurant, een bistrot, S.P.A. & Wellness St. Gerlach, een zwembad en diverse zalen en salons voor bijeenkomsten gevestigd.
 • Den Haze - Wingene
  Deze mooie gerenoveerde hoeve, gelegen tussen de bossen en velden van lippensgoed Bulskampveld, het natuurreservaat Gulkeputten, Sint Pietersveld , is een uniek plekje om vlakbij het historische Brugge (15min rijden) en het drukke Gent (20min) toch een zomergevoel te krijgen. Coordinaten N51°07'02,9" E003°31'4,22"
 • Feestzaal Zilte Zoen
 • Hostellerie le Roannay - Francorchamps
  Dit hotel ligt in Francorchamps en heeft een prachtige omgeving, 300 meter van het circuit van Spa Francorchamps en 5 minuten van de nieuwe Thermen van Spa.
 • Kasteel van Zaffelaere (ICAO code: EBLZ)
  Klasse restaurant in mooi kasteel
 • Kasteel van Zwijnaarde
  Prachtig kasteel met een prima restaurant
 • Les Forges du Pont d'Oye - Habay-la-Neuve (Habay)
  Hotel Restaurant
 • Manoir de Lebioles - Spa
  Een echt kasteel, met zijn imposante inkomhal, verschillende open haarden, indrukwekkend statige trap, stijlvolle zalen voor banketten, seminaries...
 • Manoir Inter Scaldes
  Manoir Restaurant Inter Scaldes dankt haar naam en faam aan de schitterende situering. Gelegen in de weidse polders van Zeeland, op het smalste gedeelte van Zuid-Beveland tussen de Ooster- en Westerschelde. Een weelde van traditionele bomen en planten siert de prachtig aangelegde Engelse tuin en schept een lommerrijke sfeer.
 • Restaurant - Feestzaal Renard Beervelde (Lochristi)
  Renard vormt dankzij zijn unieke ligging met prachtige tuin, hét kader bij uitstek voor feesten, recepties en seminaries. Het restaurant is ook gekend onder zijn historische naam: Renardeau; een naam sinds mensenheugenis.
  Naast het zeer stijlvolle en prachtige restaurant tref je een waaier van mogelijkheden aan. De Lloyd Hamilton feestzaal is erop voorzien om grotere avondfeesten in stijl te laten verlopen. Het spel van licht, de grote kroonluchters, de grote ramen aan weerszijden en houten dakstructuur geven de zaal een warm en tegelijk open en luchtig gevoel.
  Aansluitend aan de feestzaal bevindt zich de grote "Windsor" orangerie met grote glazen ramen. Deze luxueuze constructie kan dienen voor recepties, seminaries, walking dinners tot 550 personen en avondfeesten tot 350 personen.
  Het complex beschikt over een ruime parking en een grote majestueuze inkomhal met vestiaire.
  Naast de parking ligt de Heli-spot, wat aankomen per helicopter mogelijk maakt. Voor je er gaat landen graag eerst even telefoneren. GPS / Google Maps: Dendermondsesteenweg 19, Lochristi

  Feedback van MarK op 20/03/2014: Ben gisteren eens gaan eten in Renard, Lochristi. Gevonden via jullie site. Heel lekker gegeten, een aanrader !
 • Restaurant Den Boomgaard - Wolvertem
  Huis van vertrouwen met een brasserie en een meer style restaurant. Geen specifieke heliport maar mogelijkheid om in het achterliggende veld te landen. Voordien even telefoneren voor de coordinaten. Den Boogaard, Driesstraat 120, 1861 Wolvertem - Tel 02 2700627
 • Salons Lassaut - Holsbeek (ICAO code: EBHO)
  Prachtig domein met sfeervol restaurant te Holsbeek
 • Siphon - Damme
  Men komt van ver voor de "Coq au vin" en voor andere vlees- en wildgerechten. De wijnkaart behoort tot de beste en bestrijkt een breed prijzengamma. Alles samen staat de Siphon qua prijs-kwaliteitverhouding aan de top.
 • t' Schipken aan de Nete - Herenthout
  Deze oude herberg werd in 1900 uitgebaat door het echtpaar Alfons en Louisa Vervloet en groeide langzaamaan uit tot een culinair pareltje te midden van de weelderige, ongerepte natuur… Intussen hebben Jochen Van Reeth en Sonja Steensels het roer van 't Schipke overgenomen en staan zij steeds paraat om u hartelijk te ontvangen in hun “kleine paradijs”.
  Vooral wandelaars, fietsers en vissers passeren hier vaak de revue, maar ook allerlei artiesten werden gecharmeerd door deze haast verlaten streek… Zo werd o.a. de film “Pallieter” van Roland Verhavert, naar de roman van Felix Timmermans, hier opgenomen. Er valt hier m.a.w. steeds wat te beleven! Kom zeker ook eens langs in de eerste helft van juli, want dan worden de Zeeuwse mosselen met een visserssloep aangevoerd over de Nete. Een traditie die al geruime tijd in stand wordt gehouden en die steevast het culinaire festijn inzet.
  Het restaurant is zeer "heli-vriendelijk"; zowel voor als naast het restuarant is er voldoende plaats om met een helicopter te landen en de aanvliegroutes zijn prima. Volg de Nete en vindt het restaurant aan het houten brugje. Coordinaten 51°07'32.11"N 4°43'02.62"O ligging net naast de Nete.
Toebehoren en kledij
Vliegtuigen & Helikopters volgen
 • Vlucht volgen
  Hier kun je alle vliegtuigen en schepen die onderweg zijn perfect volgen en dat 24/24.