Bezig met laden...

Logboek

VR-simulator van Loft laat full profchecks toe op Airbus H125

VR-simulator van Loft laat full profchecks toe op Airbus H125

Loft Dynamics AG (het vroegere VRM Zwitserland), bouwer van 's werelds eerste en enige virtual reality (VR)-simulator die is goedgekeurd luchtvaartregulator EASA , heeft de afgelopen 12 maanden een ongekende vraag gezien. Regelgevende instanties in de luchtvaart, waaronder de EASA (European Union Aviation Safety Agency) en het Federal Office of Civil Aviation (FOCA) in Zwitserland, erkennen steeds meer de waarde van VR-technologie in de opleiding van piloten. Als gevolg hiervan is er een toename geweest in het aantal profchecks dat wordt uitgevoerd op de goedgekeurde VR-simulatoren van Loft Dynamics.

De simulators van Loft Dynamics, die een 3D-panoramabeeld met hoge resolutie, een dynamisch platform met zes bewegingsgraden en een volledige replica-cockpit met een uniek pose-trackingsysteem heeft, bieden piloten een realistische simulatie-ervaring die alle vereiste simulaties repliceert.

In mei 2022 keurde EASA de simulators van Loft Dynamics goed als 'EASA FTD Level 3 flight simulation training devices (FSTD)', waardoor piloten hun jaarlijkse licentie profchecks voor Airbus H125, de AS350 B3e en de EC130 op de VR-simulatoren van Loft Dynamics kunnen doen alsmede de tweejaarlijkse vaardigheidscontroles van de simulator operatoren. Als enige gekwalificeerde VR FSTD ter wereld wenden steeds meer piloten zich tot de simulators van Loft Dynamics als een handiger, veiliger en betaalbaarder pad om de vereiste profchecks af te leggen. De simulatoren zijn reeds beschikbaar: klik hier.

Loft-Dynamics werkt ook aan de simulator voor de Airbus H145 waarvan we binnenkort de eerste beelden van de cockpit zullen publiceren. Voorlopig zijn geen andere helikoptertypes in ontwikkeling maar Loft Dynamics' VP Marketing, Simon von Niederhäusern, vertelde ons dat de gebrukte VR-technologie relatief makkelijk nieuwe types laat ontwikkelen.     

"Onze simulatoren verminderen ongevallen tijdens de vluchttraining, verlagen de kosten en elimineren koolstofemissies, en het niveau van realisme lost de vaardigheidskloof van piloten op. De industrie - luchtvaartautoriteiten, luchtvaartmaatschappijen, exploitanten, regelgevers en vliegscholen - erkennen die waarde in alle aspecten van de luchtvaartecosysteem", zegt Fabi Riesen, oprichter en CEO van Loft Dynamics. De goedkeuring door EASA en het mandaat van FOCA die het gebruik van toegankelijke FTSD's voor profchecks en bekwaamheidstests toelaten, zijn de nieuwste bevestigingen dat deze technologie een revolutie teweeg kan brengen in de luchtvaart. De industrie verandert en we zien dat er steeds meer vraag naar onze simulatoren komt, waardoor we een stapje dichter bij het oplossen van het wereldwijde pilotentekort komen.”

De lijst van de vliegtraining centers die reeds beschikken over een goedgekeurde VR-simulator vindt je hier.

Foto © Tom Buysse

Video:

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *