Bezig met laden...

Logboek

Volocopter actief op nieuwe Parijse vertiport

Volocopter actief op nieuwe Parijse vertiport

Groupe ADP, Skyport en Volocopter hebben vorige week Europa's eerste volledig geïntegreerde vertiport-terminal voor de urban air mobility (UAM)-industrie in gebruik genomen op het vliegveld van Pontoise-Cormeilles. De lancering van de terminal vertegenwoordigt het begin van een nieuw tijdperk voor stedelijke luchtmobiliteit. Deze nieuwe faciliteit zal geavanceerde tests van kritieke technologie en passagiersprocessen mogelijk maken.

Stedelijke luchtmobiliteit is een nieuwe vorm van duurzame luchtvaart met een veelvoud aan oplossingen die regio's en steden een alternatieve vorm van taxivervoer voor mensen en goederen zal bieden. Het succesvol introduceren van een nieuwe vorm van mobiliteit vereist branche-brede samenwerking en de steun van toezichthouders en overheden.

De test vertiport in Pontoise-Cormeilles, ontworpen door Skyports in samenwerking met Groupe ADP, is toestel-onafhankelijk en biedt het hele ecosysteem de kans om hun technologieën te testen en te ontwikkelen. Het belangrijkste is dat het de samenwerking tussen de belangrijkste ecosysteempartners vergemakkelijkt, waaronder technologiepioniers, regelgevers en lokale partners zoals de Franse burgerluchtvaartautoriteit (DGAC), leveranciers en luchtvaartmaatschappijen. Het zal het testen mogelijk maken van:

  • Toestelintegratie, procedures voor verplaatsing op de apron en oplaadprocedures,
  • Vluchtplanning, situationeel bewustzijn en informatie-uitwisseling,
  • De passagier door de terminal, inclusief beveiligings- en incheckprocessen, biometrische technologieën (geleverd door SITA), verblijftijd van passagiers en instappen in de eVTOL.

Het lanceringsevenement bood de gelegenheid om een 'end-to-end' passagiersreis te demonstreren, van aankomst op de vertiport-terminal tot het instappen in de eVTOL.

Een mock-up van de VoloCity, dat wordt ontwikkeld als Volocopter's eerste gecertificeerde eVTOL voor commerciële diensten, was bij de lancering te zien, naast de bemande testvlucht van het Volocopter 2X-model - het enige toestel dat momenteel door DGAC is geautoriseerd voor eVTOL-testvluchten in Frankrijk. De reeks demonstraties door Skyports en Volocopter omvatte ook displays van vluchtbewakingscapaciteiten en digitale besturingssystemen, waaronder de vertiport-besturingssystemen van Skyports en de VoloIQ.

Het Re.Invent Air Mobility-testbed op het vliegveld van Pontoise-Cormeilles is nu de meest uitgebreide technologische testlocatie voor UAM in Europa. Het heeft Frankrijk naar de voorhoede van de ontwikkeling van UAM gebracht. Het consortium richt zich op een breed scala aan onderwerpen om de ontwikkeling van de industrie te vergemakkelijken, waaronder toestel-ontwikkeling, vertiport-infrastructuur, luchtruimintegratie en publieke acceptatie.

Dirk Hoke, CEO van Volocopter , zei: "Het introduceren van een nieuw soort mobiliteit zoals UAM kan alleen met succes worden gedaan met een hecht, maar toch open ecosysteem. De nieuwe vertiport in Pontoise-Cormeilles is een schitterend voorbeeld van ecosysteempartners die samenwerken om de realisatie van UAM te versnellen. We kunnen processen testen, nieuwe en oude systemen integreren en verschillende operationele scenario's simuleren om vertrouwen en positief bewustzijn van alle belanghebbenden te creëren. Elke test is een stap dichter bij commercialisering op tijd voor de Olympische Zomerspelen van 2024.”

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *