Bezig met laden...

Logboek

NHV gaat samenwerken met Apex voor de offshore windindustrie in Taiwan

NHV gaat samenwerken met Apex voor de offshore windindustrie in Taiwan

NHV Groep is verheugd de samenwerking in Taiwan met Apex Aviation aan te kondigen. Dit partnerschap heeft tot doel innovatieve helikoptertransportdiensten te leveren aan de indrukwekkende offshore windindustrie in Taiwan.

Gezien de ambitieuze bouw en het onderhoud van windmolenparkprojecten in Taiwan is de oprichting van een op helikopters gebaseerde personeelstransport- en noodreddingsdienst een groeiende vraag voor de offshore windenergiebedrijven. Als gevolg hiervan is de NHV Groep vastbesloten een oplossing te vinden voor de offshore windparkindustrie. De NHV-groep onderkent de risico's die gepaard gaan met het onvoorbereid betreden van een nieuwe markt en heeft ervoor gekozen om samen te werken met Apex Aviation, een lokaal Taiwanees bedrijf met diepgaande branche-expertise, gedeelde veiligheidswaarden en een bewezen staat van dienst op het gebied van samenwerking met de Taiwanese overheid en lokale overheden.

Apex Aviation maakte de samenwerking officieel bekend tijdens een exclusieve publicatie die op woensdag 18 oktober werd uitgebracht op de Taiwan International Smart Energy Exhibition. Wilson Kao, voorzitter van Apex Aviation, bevestigde het potentieel van het partnerschap en zei: "Het operationele team van Apex Aviation in Taiwan beschikt over ongeëvenaarde ervaring in het beheren van grootschalige internationale helikopterprojecten. We hebben er vertrouwen in dat de samenvoeging van onze expertise en de uitgebreide ervaring van NHV in offshore windoperaties met succes de langverwachte helikopterdiensten zal introduceren in de offshore windenergie-industrie in Taiwan."

Joseph Kearton, Vice President Strategic Development bij NHV Group, voegde hieraan toe: “NHV is verheugd om de krachten te bundelen met Apex Aviation om deze innovatieve oplossing op de markt te brengen. Deze samenwerking zal ons in staat stellen een veilige en betrouwbare operatie te leveren in Taiwan, die de hoge normen weerspiegelt en die onze klanten gewend zijn in de Noordzee."
Kearton benadrukte NHV's toewijding aan veiligheid: "Bij NHV blijft veiligheid onze topprioriteit, en we zijn blij om aan te kondigen dat de samenwerking ook de levering van een HEMS-oplossing (Helikopter Emergency Medical Service) zal omvatten."

Naast deze samenwerking staan NHV Group en Apex Aviation op het punt de betrokkenheid van twee vooraanstaande Taiwanese partners in dit consortium aan te kondigen. Deze partners zullen bijdragen aan onderhouds- (MRO) en maritieme logistieke diensten en bieden een alomvattende oplossing om te voldoen aan de veranderende operationele en onderhoudsvereisten van de offshore windenergie-industrie.

Apex en NHV zijn vastbesloten om het certificeringsproces voor helikopteroperaties te versnellen, met als lanceringsdatum het vierde kwartaal van 2024.

Foto © Tom Buysse

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *