Bezig met laden...

Logboek

Boeing gaat eind volgend jaar volop Block II Chinooks bouwen

Boeing gaat eind volgend jaar volop Block II Chinooks bouwen

Nu de Amerikaanse Defensie zijn helikopterstrategie voor de komende jaren heeft vastgelegd (waarbij het FARA-project sneuvelde) is het in een contractdiscussie met Boeing om tegen eind 2025 de Chinook Block II op volle snelheid - zowat 25 per jaar - te gaan bouwen. In 2024 zal Boeing drie en in 2025 nog eens twee Chinook Block II uitleveren.

De eerste testvlucht van de Boeing Chinook CH-47F Block II werd met succes begin april 2024 uitgevoerd en het leger ziet deze Block II als een geslaagde evolutieve verbetering in het lange vervolgverhaal van deze zware transporthelikopter. Bedoeling is om de eerste Block II helikopter binnenkort aan het leger te leveren.

De CH-47F Block II kan opstijgen met meer dan anderhalve ton meer laadvermogen dan zijn voorganger en kan met standaard brandstoftanks 712 km ver vliegen. De Boeing CH-47F Block II heeft een hogere kruissnelheid (157 kts) dan zijn voorganger, de CH-47F, wat de transporttijd voor troepen en goederen kan verkorten.

De nieuwe geavanceerde ACRB, Advanced Chinook Rotor Blades, wil het leger vooralsnog niet hebben. De ACRB's veroorzaakten bij eerdere testen te veel trillingen en 'stall' problemen in de achterste rotor.

Nu de Chinook CH-47 Block II klaar is voor productie verwacht Boeing ook orders van Spanje, Egypte en Zuid-Korea voor dit type. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *