Bezig met laden...

Logboek

NH90 Sea Tiger maakt zijn maidenvlucht in Donauwerth

NH90 Sea Tiger maakt zijn maidenvlucht in Donauwerth

De eerste marine NH90 versie Sea Tiger maakte succesvol zijn maidenvlucht. Dit gebeurde op de locatie van Airbus Helicopters in Donauwörth, Duitsland. De Duitse Bundeswehr bestelde in 2020 31 stuks NH90 Sea Tiger multi-role fregathelikopters voor de operaties vanop schepen van de Duitse marine.

Airbus Helicopters gaat nu een kwalificatiefase in die zich richt op het uitgebreid testen van de helikopter en de nieuwe systemen die aan boord van de NH90 Sea Tiger zullen worden geïnstalleerd. De eerste leveringen zijn gepland tegen eind 2025.

"We zijn er trots op dat we de Duitse marine kunnen uitrusten met de NH90 Sea Tiger. Door zowel de NH90 Sea Lion als de Sea Tiger te gebruiken, kan de marine haar activiteiten en onderhoud verder stroomlijnen", aldus Stefan Thomé, Managing Director van Airbus Helicopters in Duitsland. "De NH90 Sea Lion, die al in dienst is bij de marine, heeft onlangs zijn capaciteiten bewezen tijdens een eerste grote reddingsoperatie in de Noordzee."

De NH90 Sea Tiger helikopters zullen de verouderde Mk88A Sea Lynx-vloot van de Duitse marine vervangen, die in 1981 in gebruik werd genomen. De Bundeswehr heeft al 18 NH90 Sea Lion marine transport- en SAR-helikopters in gebruik, die tussen 2019 en 2023 volgens schema zijn geleverd.

De Sea Tiger is de nieuwste versie van de beproefde NH90 NFH (Naval Fregat Helicopter). Het is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de Duitse marine aan een ultramoderne onderzeebootbestrijdingshelikopter. Nieuwigheden zijn onder meer een nieuw elektro-optisch systeem en verbeterde elektronische ondersteuningsmaatregelen (ESM). Bovendien is de Sea Tiger uitgerust met een dompelsonar, sonoboeien en wapens (torpedo's en raketten). De missies van de Sea Tigers omvatten, naast verkenning en transport, het aanvallen van doelen boven en onder het oppervlak.

Er zijn reeds 135 NH90 NFH marinehelikopters geleverd aan zes landen (waarvan 20 in Nederland en 4 in België) en deze vloot heeft meer dan 90.000 vlieguren gemaakt in zoek- en reddingsacties, humanitaire en militaire operaties. Er zijn wereldwijd meer dan 500 NH90-helikopters (alle varianten) in dienst die meer dan 370.000 vlieguren hebben verzameld.

Foto © Airbus Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *