Bezig met laden...

Logboek

Duitse Marine ontvangt laatste van 18 NH90 Sea Lion's

Duitse Marine ontvangt laatste van 18 NH90 Sea Lion's

De Duitse marine heeft zijn laatste NH90 Sea Lion marine-helikopter uit een bestelling van 18 helikopters ontvangen. Deze levering voltooit een contract met NHIndustries dat in juni 2015 door de Duitse federale overheid was gegund. De eerste helikopter die onder dit contract werd geleverd, arriveerde in oktober 2019 en werd in juni 2020 in gebruik genomen. De Sea Lion is de vervanger voor de succesvolle Westland Mk 41 Sea King-vloot

De Marine zal het toestel inzetten voor SAR (search & rescue), maritieme verkenning, transport en voor de "special forces". De Sea Lion zal ook kunnen werken vanop type 702 (Berlin-klasse) gevechtssteunschepen. Dankzij de multi-role en groeimogelijkheden zal de Sea Lion niet alleen de operaties van de Sea King Mk41-vloot van de Duitse marine vervangen, maar verbeteren de operationele mogelijkheden van de Marine aanzienlijk. 

Airbus Helicopters Duitsland werkt ook aan de bouw van 31 NH90 MRF helikopters. Dit order, voor een totale waarde van € 2,3 miljard kwam in corona-tijd toen de CEO van de Duitse Airbus Helicopter fabriek in Donauwerth, Wolfgang Schoder, de Duitse politiek om orders gevraagd had om het voortbestaan van de helikopterfabriek in Donauwerth en de tewerkstelling daar te kunnen garanderen. 

Deze multi-role fregathelikopters, die de bijnaam kregen Sea Tiger, zullen vanaf 2025 de Westland Sea Lynx helikopters vervangen. Er zijn reeds enige tijd problemen om reserveonderdelen voor de - stilaan bejaarde - Lynx aan te kopen en daardoor wordt de inzetbaarheid van de Lynx beperkter. 

De NH90 MRF Sea Tigers zijn ontworpen om de fregatten van de marine te ondersteunen bij verkenning en jacht op onderzeeërs. De Sea Tiger-configuratie is gebaseerd op de Sea Lion, maar beschikt over een extra tactische missiesuite voor anti-onderzeeër- en anti-oppervlakteoorlogvoering. De MRF-versie is vrij vergelijkbaar met de NFH-versies die in Frankrijk, Italië, België en Nederland vliegen.  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *