Bezig met laden...

Logboek

Kort: Airbus verkoopt 4 H145 in Duitsland - Upgrade Robinson R66

Kort:  Airbus verkoopt 4 H145  in Duitsland - Upgrade Robinson R66

Duitse deelstaten kopen samen 4 Airbus H145-helikopters. 

Niedersaksen en Mecklenburg Vorpommeren, twee Duitse deelstaten, kopen samen vier nieuwe Airbus H145-politiehelikopters, twee voor elk. 

“De gezamenlijke inkoop bespaart ons veel geld, precies zoals we hadden gehoopt. We kunnen onze helikopters nu samen voor bijna €40 miljoen aanschaffen en daarmee bijna 20% besparen ten opzichte van de verwachte kosten voor een individuele aankoop aan catalogusprijs. Dit omvat de kosten voor de opleiding en bijscholing van onze piloten, evenals de extra uitrusting”, aldus de minister van Binnenlandse Zaken van Mecklenburg-Vorpommeren.

De vier helikopters worden geleverd vanaf 2025. De eerste twee toestellen eind 2025 en in de herfst van 2026 de twee laatste.

 

Robinson R66 krijgt een upgrade

Op basis van bronnen op de sociale media schrijft HeliHub dat Robinson een beperkte upgrade zal aankondigen van zijn turbinehelikopter R66. Blijkbaar zou Robinson de huidige R66 horizontale stabilisator (zoals in gebruik ook op R44 en R22) vervangen door een symmetrische horizontale stabilisator. Deze wordt voor de staartrotor geplaatst. Deze upgrade zou de R66 een betere rolrespons geven bij snelle vluchten. 

De FAA zou deze upgrade intussen reeds hebben gecertificeerd en de wijziging zou standaard worden vanaf serienummer 1279. Het meest recente type-certificaat van de R66 dateert van 20 december 2022 maar we konden er deze wijziging niet in vinden. Of EASA deze wijziging al heeft onderzocht of aanvaard is niet bekend.    

De aangepast configuratie zou er zo uitzien (klik hier).

Wij wachten nog op de bevestiging van Robinson.

 

Foto © Airbus Helicopters - Christian Keller

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *