Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: nieuwe Bell 407M - twee helihavens ter discussie

Kort nieuws: nieuwe Bell 407M - twee helihavens ter discussie

Bell toont de 407M, een nieuwe militaire versie van de Bell 407 

In de marge van de DefenceIQ Internationale Militaire Helikopter Conferentie (IM Helicon) in Londen vorige week, toonde Bell zijn ontwerp van de Bell 407M. 

Als 's werelds meest kosteneffectieve, multifunctionele helikopter, biedt nu met de Bell 407M een veelzijdige militaire helikopter die ideaal is voor tactische missies. De Bell 407M bouwt voort op de bewezen eigenschappen van de Bell OH-58 Kiowa Warrior en zijn 750.000 vlieguren en maakt die nog performanter door een modern wapensysteem en een G1000H NXI, geïntegreerde glazen cockpit, in te bouwen. 

De responsieve bediening in combinatie met een reeks directe vuurwapens en het TekFusion Global Pathfinder geïntegreerde wapenbeheer-systeem maken de Bell 407M ideaal voor Close Air Support / Close Combat Attack ter ondersteuning van conventionele en niet-conventionele grondtroepen. De Bell 407M is ook compatibel met NVG's (nachtzicht-brillen).  

De Bell 407M biedt luchtmobiliteit voor speciale troepen naar beperkte landingsgebieden en ondersteunt een breed scala aan niet-standaard missies, waaronder snelle luchtreactiemacht, sluipschutterplatform in de lucht, beschermende overwatch en hoogwaardige doelbewaking. Ook gewapende verkenning en anti-piraten missies worden door de Bell 407M uitgevoerd.

Voor zover bekend zijn er nog geen Bell 407M verkocht. 

Een paar specificaties:

  • Capaciteit: 1 piloot en 6 passagiers
  • Maximum gross weight: 2.268 kg
  • Nuttige lading: 1.043 kg
  • Kruissnelheid: 120 kts
  • Top speed: 140 kts
  • Maximum range: 624 km
  • Endurance: 3,8 uur
  • Turbine: Rolls-Royce Model 250-C47E/4 turboshaft (761 SHP)


Veel discussie over helihaven Barneveld

Zoals gebruikelijk in de Benelux ontstaat er bij elke planning van een helihaven een heftige discussie geanimeerd door tegenstanders waarbij de meest onzinnige argumentatie wordt gebruikt. Zo ook de mogelijke helikopterhaven naast het Schaffelaarsebos aan de Wesselseweg in Barneveld. De initiatiefnemer en ondernemer Jan van de Steeg laat weten dat de procedure voor de helihaven in volle gang is.

Oppositiepartij Lokaal Belang en de partij ChristenUnie hebben reeds problemen geuit over de mogelijke komst van een helikopterhaven aan de Wesselseweg. Voor de ChristenUnie zullen de flora en fauna en ook de omwonenden in Norschoten en de Vaarst overlast krijgen van deze helihaven en zal de ondernemer met de lusten en de mensen op de grond met de lasten zitten. Zoals steeds wordt dergelijke slogans met weinig bewijzen ondersteund. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

 

Ook discussie over vermeende helihaven Slijkwell (Maasdriel)

Ook in Slijkwell is er discussie over de plannen van ondernemer Jarno Goesten om een vijftal keer per jaar op zijn eigen terrein aan de Slijkwellsedijk te landen. Goesten liet op zijn terrein een "H" aanbrengen in de bestrating van een nieuw bedrijfsgebouw en prompt ontstond er een discussie over de aanleg van een helihaven. 

In het AD zegt ondernemer Jarno Goesten: "Ik heb geen helikopter, die huur ik een keer of vijf per jaar voor mijn werk. Tot nu toe landde die heli bij het Oude Veerhuis in Ammerzoden, maar ik vind het professioneler om op eigen terrein te landen. Al dat gedoe over die helihaven en het vermeende Polenhotel, het is een storm in een glas water.”

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *