Bezig met laden...

Logboek

European Medical Drone koopt 11 Dufour Aero2 eVTOL's

European Medical Drone koopt 11 Dufour Aero2 eVTOL's

European Medical Drone, de Zweedse drone-operator gespecialiseerd in het verbinden van ziekenhuizen met drone-transport, en Dufour Aerospace, de Zwitserse eVTOL-innovator hebben vandaag een ontwikkelingssamenwerkings- en aankoopovereenkomst getekend voor 11 Aero2 onbemande tilt-vleugel drones. De overeenkomst omvat de levering van één Aero2 X2.3-prototype in 2024 en tien seriële Aero2-drones met levering vanaf 2026.

“De Aero2 van Dufour is precies wat we zoeken, en in dit stadium zien we geen ander product dat dezelfde functies biedt die dicht bij de marktintroductie staat”, zegt Martin Braaen, oprichter van European Medical Drone. “Onze missie is om het delen van essentiële hulpbronnen tussen ziekenhuizen te vergemakkelijken. Met ons systeem kunnen ziekenhuizen essentiële benodigdheden zoals bloed, medicijnen en medische apparatuur aanvragen en ontvangen. Omdat we ons richten op het verbinden van ziekenhuizen die honderden kilometers uit elkaar liggen, hebben we onbemande langeafstandsvliegtuigen voor zwaar transport nodig met veel redundantie voor de veiligheid. We hebben zeer deskundige partners in ons project, en met de toevoeging van Dufour Aerospace zullen we een stap dichter bij het doel komen om ziekenhuizen te verbinden met geautomatiseerde, snelle en betrouwbare transportdiensten, ook in grote landen als Zweden.”

“Dufour Aerospace deelt de visie en waarden van European Medical Drone, en onze Aero2 is precies ontworpen voor de levering van kritieke vracht over lange afstanden.”, aldus Thomas Pfammatter, CEO en medeoprichter van Dufour Aerospace. “Ziekenhuizen op een snelle, betrouwbare en efficiënte manier met elkaar verbinden is heel logisch, en dit zal in de toekomst zelfs nog belangrijker worden. We zijn erg blij om European Medical Drone te ondersteunen met onze drones en zo goed mogelijk bij te dragen aan hun activiteiten om een medisch logistiek netwerk op te bouwen. Deze ontwikkelingssamenwerking en het aankoopcontract zijn voor ons van bijzonder belang, omdat het bevestigt dat onze hoogwaardige specificaties niet alleen voldoen aan gebruiksscenario’s in het buitenland, maar ook in Europa.”

Dufour en European Medical Drone zullen samenwerken met het oog op de introductie van de onbemande Aero2-drone op de eerste routes tussen ziekenhuizen in Zweden. Dit werk omvat onder meer het opstellen van de noodzakelijke operationele concepten, het indienen van de benodigde documentatie bij de autoriteiten en het uitvoeren van proefoperaties om zowel het potentieel als de beperkingen van operaties te identificeren en te implementeren.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *