Bezig met laden...

Logboek

Guardia di Finanza opent Air-Naval Ops Simulation Centre

Guardia di Finanza opent Air-Naval Ops Simulation Centre

Het Italiaanse Guardia di Finanza (een politiemacht in economische en financiële zaken) heeft op 2 februari 2023 haar Air-Naval Operations Simulation Centre geopend. Het nieuwe centrum is vanaf 2020 door Leonardo ontwikkeld.

Het simulatie-centrum maakt het gebruik van de meest geavanceerde en innovatieve technologieën op het gebied van simulatie, en is het gericht op het trainen van bemanningen van Guardia di Finanza die lucht- en zee-operaties uitvoeren.  

Het nieuwe centrum, volgens fabrikant Leonardo uniek in Europa, integreert geavanceerde netwerksimulatiesystemen in één enkele omgeving. De simulators weerspiegelen volledig de helikopters en vliegtuigen van Leonardo, die onlangs zijn aangekocht door Guardia di Finanza en worden gebruikt voor een reeks operationele rollen.

De scenariosimulator, ontwikkeld door Leonardo, kan virtueel de omgeving genereren waarin helikopters, vliegtuigen, schepen en personeel samenwerken aan een enkele missie. Het integreert voor het eerst ook een maritieme omgeving en een commandocentrum op de grond dat de operaties coördineert.

De geheel nieuwe 'mini motion'-simulators van de Leonardo AW169, AW139-helikopters en P-72B-vliegtuigen, genaamd Enhanced Training Device (ETD e-Motion), reproduceren prestaties, avionics en cockpits met hoge getrouwheid en zijn in staat om een adequate fysieke feedback te geven aan de bemanningen, dankzij de in het platform geïntegreerde actuatoren.

Pilotentraining wordt aangevuld met training van de 'achter' bemanning die het Leonardo ATOS-missiesysteem (Airborne Tactical Observation and Surveillance) gebruiken voor de AW139, evenals hijsoperaties dankzij een 'virtual reality' voor zoek- en reddingsmissies.

Dankzij deze simulatiemogelijkheden zullen de bemanningen en het personeel van Guardia di Finanza worden opgeleid in een omgeving die in staat is om met extreem realisme de interoperabiliteit weer te geven die typisch vereist is in de huidige en toekomstige scenario's met meerdere domeinen, precies die waar Guardia di Finanza zijn missies uitvoert, zoals beveiliging, bewaking, patrouille en redding.   

Het centrum is een door het EASA goedgekeurde opleidingsorganisatie en behaalde een ENAC (Italië 's burgerluchtvaartautoriteit) opleidingscertificaat voor op afstand bestuurde helikopters en vliegtuigen. Het centrum bevindt zich op de Pratica di Mari Air Base in Rome.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *