Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky voltooit vliegtests met MH-60R's voor Griekse marine

Sikorsky voltooit vliegtests met MH-60R's voor Griekse marine

Sikorsky heeft het testen voltooid van de geïntegreerde missiesystemen en sensoren aan boord van drie MH-60R SEAHAWK®-helikopters gekocht door de Griekse marine via het FMS (Foreign Military Sales) systeem van de Amerikaanse Defensie.

De tests, die begin december 2023 zijn voltooid, verifiëren dat elke Sikorsky MH-60R-helikopter een efficiënt en effectief luchtwapensysteem is dat in staat is om anti-onderzeeër en anti-oppervlakte missies uit te voeren vanaf een marineschip of vanop het land.

“De gemeenschappelijkheid van deze MH-60R SEAHAWK-vliegtuigen van de Griekse marine met 330 MH-60R- en 250 MH-60S SEAHAWK-helikopters, en met de wereldwijde BLACK HAWK-helikoptervloot, stelt Sikorsky en de Amerikaanse marine in staat dit beproefde wapensysteem te blijven upgraden voor maximale dreigingsafschrikking en operationeel vermogen”, aldus Sikorsky-president Paul Lemmo.

Griekenland is het zevende land dat de maritieme helikopter MH-60R van de Amerikaanse marine gaat inzetten. In Europa exploiteert Denemarken reeds negen MH-60R-helikopters. Zowel Spanje als Noorwegen plaatsten in 2023 bestellingen voor een totaal van 14 Sikorsky MH-60R's.

 

Aankomst in Griekenland
De eerste drie MH-60R's zullen in 2024 in Griekenland geleverd worden aan boord van transportvliegtuigen van de Amerikaanse marine. In 2025 zullen vier extra helikopters worden geleverd om de aankoop van zeven vliegtuigen door de Griekse marine te voltooien.

De MH-60R helikopters van de Griekse marine zullen zich bij 11 bestaande Sikorsky S-70B SEAHAWK-vliegtuigen voegen op het Kotroni Naval Air Station. De oudere maritieme helikopters, bekend als Aegean Hawks, werden tussen 1994 en 2005 rechtstreeks bij Sikorsky aangeschaft.

Foto's © Sikorsky Helicopters

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *