Bezig met laden...

Logboek

Hoe verging het Bell in het 1e kwartaal 2023?

Hoe verging het Bell in het 1e kwartaal 2023?

Eigenaar Textron groep heeft de resultaten van Bell Helicopters, voor het eerste kwartaal 2023 vrijgegeven.

De euforie in het Bell Helicopters kamp over het winnen van de FLRAA-deal van het Amerikaans leger en het afwijzen van de klacht van Sikorsky hierover door de GAO, is zonder meer het hoogtepunt van Bell van de afgelopen maanden.

De financiële resultaten van het eerste kwartaal 2023 waren echter niet om over naar huis te schrijven. De omzet van Bell Helicopters in het eerste kwartaal was $621 miljoen of niet minder dan $213 miljoen of 25,5% minder dan dezelfde periode 2022.

Bell verklaart deze belangrijke daling door lagere omzet bij de militaire helikopters, lagere verkoop van onderdelen en diensten en een lager productievolume van V-22 Osprey en H-1 Venom en Viper helikopters.

Bell leverde in het eerste kwartaal 2022, 22 civiele helikopters uit, drie minder dan in dezelfde periode 2022. Het leverde slechts 2 militaire helikopters uit in 2023 terwijl vorige jaar in het eerste kwartaal 6 militaire helikopters werden uitgeleverd.  

De operationele winst van Bell was $60 miljoen of 9,6% van de omzet en was $31 miljoen lager dan vorige jaar in het eerste kwartaal. Dit onder invloed van de lagere omzet en de mix van toestellen, maar deels gecompenseerd door daling van R&D kosten voor een bedrag van $29 miljoen.

Het orderboek aan het einde van het kwartaal was $4,6 miljard of $200 miljoen minder dan dezelfde periode 2022 en $600 miljoen minder dan dezelfde periode 2021.

Na het winnen van het miljarden $ FLRAA-programma is Bell Helicopters ook nog in de running voor het FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft) programma. Met de Bell 360 Invictus heeft Bell ook hier een sterke aanbieding maar het is onwaarschijnlijk dat concurrent Sikorsky ook deze deal zou verliezen. Wij gokken op veilig en stellen dat het FARA-programma, ook een miljarden deal, naar Sikorsky zal gaan.

Conclusie:

Binnen de Textron groep blijft Bell Helicopters een vaste waarde. Maar de huidige resultaten zullen eigenaar Textron niet gelukkig stemmen, het vooruitzicht van de FLRAA-deal moet de toekomstige resultaten positief beïnvloeden maar voor de echte impact van deze deal zijn we al op het eind van dit decennium. Anderzijds is Bell gedurende deze Oekraïne-oorlog erin geslaagd om zijn Viper-aanvalshelikopter als alternatief voor de Apache in de markt te zetten en heeft het deze eerste orders reeds binnen. 

Overzicht van uitgeleverde helikopters in het eerste kwartaal 2023:

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *