Bezig met laden...

Logboek

EASA en BAZL op bezoek bij de Leonardo AW09

EASA en BAZL op bezoek bij de Leonardo AW09

Op 5 september brachten een delegatie van EASA (European Aviation Safety Agency) en een delegatie van de Zwitserse luchtvaartautoriteit BAZL een bezoek aan de Leonardo / Kopter faciliteiten in het Zwitserse Mollis. Ze werden verwelkomd door Gian Piero Cutillo, CEO van Leonardo Helicopters en de staff van Leonardo / Kopter.  

Tijdens dit bezoek werden de nieuwste ontwikkelingen op gebied van regelgeving in Europa besproken. Natuurlijk werd ook de status van het Leonardo #AW09-certificatie programma besproken.

Deze zomer test Leonardo de volledige capaciteit van nieuwe AW09 op het P4-prototype. De AW09 PS4 is voorzien van de nieuwe Safran Helicopter Engines Arriel 2K-motor, en bevat wijzigingen aan de hoofdrotorkop, aan de gearbox, aan de rotormast, aan de controls en heeft nieuwe rotorbladen. De originele glass cockpit Sagem ICDS8A is nu vervangen door de Garmin G3000H Glass Cockpit.

Het toestel test nu zijn volledige 'vluchtenvelop' uit en genereert extra data voor de certificatie door EASA. Intussen wordt ook PS5, het laatste en definitieve prototype klaargestoomd om tegen eind 2023 zijn eerste vlucht te maken. 

Dit bezoek onder leiding van Patrick Ky, voormalig hoofd van EASA, is belangrijk voor Leonardo om het certificatieproces van de AW09 in de schijnwerpers te houden. Het Kopter AW09 project is intussen meer dan 10 jaar bezig en Leonardo wil de nieuwe lichte monoturbine helikopter nu zo snel mogelijk gecertificeerd zien.

Foto's © Leonardo Helicopters

 

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *