Bezig met laden...

Logboek

MD Helicopters gaat verder met de MD500 - MD900 staat in de etalage

MD Helicopters gaat verder met de MD500 - MD900 staat in de etalage

De European Rotors beurs 2023 is gisteren van start gegaan in Madrid. Leuk weerzien met vele bekenden en ook de kans om nieuwtjes op te doen. Zo waren we ook op bezoek bij MD Helicopters.

We hadden een open gesprek met de CEO van MD Helicopters, Brad Pedersen, en hij kon ronduit vertellen over de activiteiten van MD Helicopters om de populaire MD500-familie terug in de markt te zetten. Een aantal nieuwe orders hebben intussen reeds bewezen dat MD Helicopters sterk bezig is aan zijn revival. Ook de aanwezigheid in Europa, na vele jaren, toont aan dat het MD Helicopters menens is. 

Pedersen en zijn team hebben in het afgelopen jaar veel energie gestopt in het herstel van de naverkoopdienst. Zeker in de helikopterwereld is een perfect lopende onderdelenvoorziening voor de bestaande 'vliegende' vloot een absolute must. Deze belangrijke afdeling staat nu weer overeind en operatoren en onderhoudsbedrijven van MD Helicopters kunnen nu rekenen op snelle ondersteuning ook bij AOG (Aircraft On Ground) problemen.

De CEO van MD Helicopters wist ons ook te melden dat MD beslist heeft om de productielijn van de MD900-familie (en andere NOTAR helikopters) te verkopen. Wat voor MD Helicopters een probleem is wat ze nu niet kunnen oplossen zal voor de overnemer van de MD900 NOTAR familie een opportunity zijn. Pedersen gelooft dat de bedrijven die interesse hebben getoond in de MD900 het ooit zo succesvolle project terug op de rails kunnen krijgen. Want over een zaak is iedereen het eens: de MD900 serie is een super helikopter, stil en veilig. Alleen hebben de problemen rondom MD Helicopters dit project te lang laten verkwijnen. We kijken met spanning uit hoe en wanneer dit terug wordt opgevist.

De Belgische Luchtpolitie en de Luxemburgse LAR (Luxembourg Air Rescue) hebben beide een stevige vloot MD900 helikopters. Ook daar en bij hun onderhoudsbedrijf kijken ze met spanning uit hoe hun helikopters de toekomst ingaan. We vermoeden dat de overname van de MD900 ten laatste in het eerste kwartaal 2024 zal worden bekendgemaakt.

We wensen MD Helikopters en hun nieuw team veel succes met de revival van de MD500. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *