Bezig met laden...

Logboek

Air Methods, s' werelds grootste HEMS helikopteroperator in problemen

Air Methods, s' werelds grootste HEMS helikopteroperator in problemen

Het Amerikaanse Air Methods, de grootste private EMS-helikopter ter wereld, heeft met de meerderheid van zijn schuldeisers een overeenkomst gesloten om een Chapter 11 procedure te starten. Een Chapter 11 is een procedure onder toezicht van de rechtbank waarbij de onderneming met zijn schuldeisers een schuldherschikking overeenkomt om een faling te vermijden en een doorstart te kunnen maken. Air Methods wil met deze procedure zijn schulden met niet minder dan $1,7 miljard verminderen.  

Air Methods werd in 1980 door Roy Morgan opgestart als een EMS-helikopteroperator. Het bedrijf groeide snel en ging in 1991 naar de beurs om extra kapitaal op te halen voor acquisities van vergelijkbare bedrijven en zo nog sneller te groeien. In 2014 overschreed het bedrijf reeds de $1 miljard jaarlijkse omzet en in april 2017 werd het van de beurs gehaald door het private equity bedrijf American Securities.

Air Methods is de grootste operator van medisch luchtvervoer ter wereld en bedient in de VS 47 staten met meer dan 300+ operatiebases. Het bedrijf exploiteert ook een toonaangevend luchtvaarttoerismebedrijf. De vloot van Air Methods bestaat uit ongeveer 365 helikopters. Het bedrijf heeft ruim 4.500 medewerkers in dienst. De Air Methods vloot maakt 64.000 EMS-vluchten per jaar, samen 130.000 vlieguren. 

Gezien Air Methods al een voorafgaande overeenkomst heeft gemaakt met de meerderheid van haar schuldeisers is een doorstart van het bedrijf bijna zeker gegarandeerd en stelt Air Methods deze procedure voor als een strategische stap voor zijn toekomstig succes. American Securities, die nog steeds 95% eigenaar is van Air Methods zal door deze procedure het bedrijf kwijtraken aan de schuldeisers. 

Volledige info over de Chapter 11-procedure van Air Methods kun je hier lezen

Foto © Air Methods

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *