Bezig met laden...

Logboek

Waar vliegen we naartoe deze zomer?

Waar vliegen we naartoe deze zomer?

Nu de lente ons dagelijks een natte hoeveelheid regen bezorgd moeten we snel uitkijken naar de zomer en onze vakantieplannen finaliseren. Het is dan ook meer dan tijd om een paar helikopteruitstapjes te plannen.

Als je een quasi volledige lijst van fly-ins en vliegshows wil bekijken kun je best hier even klikken, maar voor de echte helikopterfanaten onder ons is een 'helikopter only event' toch het summum.

Deze drie helikopter-musea zijn in elk geval binnen vliegafstand van onze helikopters:

 1.  The Helicopter Museum, Locking Moor Road, Weston-super-Mare, BS24 8PP, Engeland
 2.  Hubschrauber Museum, Sable-Platz 6, 31675 Buckeburg, Duitsland. 
  • zeer knap interactief museum in het midden van de stad
  • Meer dan 50 helikopters te zien 
  • Er zijn een paar vliegvelden in een straal van 20 km rond het museum
  • Het museum werd gedurende de corona periode verder uitgebreid
    

    

 3.  Musee de l'ALAT, 58, avenue de l'aérodrome, 40100 DAX, Frankrijk
  • Naast helikopters ook vliegtuigen van het Lichte Vliegwezen van het Franse Grondleger te zien
  • Mooi overzicht van de Franse militaire helikopters
  • In februari 2023 is de oppervlakte van het museum verdubbeld tot 6.000 m²
  • Op aanvraag landen op LFBY Dax Seyresse
  • Gelegen op de terreinen van de school voor helikopter van de ALAT 
    

    

Een ander museum die zeker een daguitstap waard is in de Benelux is het Alouette Museum in Barneveld. We zijn er zelf naartoe getrokken en voor helikopter-fanaten en fans van de Alouette III is dit een buitenkans. Kijk alvast even op hun website om de openingsuren af te stemmen. Een unieke plek die je zeker eens moet beleven!   

We kregen van een Helispot lezer een andere hint: het Aeroseum in het Zweedse Save (Goteborg).

Het Aeroseum is niet zomaar een museum van de luchtvaart. Het is een unieke site van zowat 100.000 m². Het speciale is dat 22.000m² van de Aerosum ondergebracht is in een ondergrondse hangaar uitgehouwen uit een rots. De hangaar werd afgewerkt in 1955 en bevindt zicht 30 meter onder de begane grond. Deze werd gebouwd voor de Göta Flygflottilj (F9 – de 9e Wing), op het vliegveld van Säve bij Goteborg.

Het cultuurhistorisch deel van het Aeroseum toont de geschiedenis en de ontwikkeling van de luchtvaart. Alles van Icarus tot de moderne vliegtuigen en helikopters van vandaag passeert de revue, zowel militair als burgerlijk.  

De Aeroseum heeft ook een onderdeel met hands-on luchtvaart activiteiten. In deze speciale omgeving kun je zelf luchtvaartervaring opdoen en vliegen met al je zintuigen. Bezoekers kunnen, naast het bekijken van de honderden vliegtuigen, helikopters en onderdelen ook zelf wat doen. Je kunt construeren, virtueel vliegen en zelfs vliegen met oude vliegtuigen en helikopters. Het Aeroseum wil ook kinderen en jonge mensen vertrouwd maken met technische en wetenschappelijke luchtvaartonderwerpen. 

Al deze ervaringen in een luchtvaartmuseum zijn nergens ter wereld voor het publiek mogelijk, het Aeroseum is uniek. Ga er eens op bezoek en deel uw ervaring met ons!

We kregen ook een paar links van minder bekende musea. We geven ze hier zonder duiding want zelf waren we er niet en we kregen ook geen info van lezers die deze musea wel hebben bezocht:

Waarheen je ook reist wensen wij u veel plezier en een prettige reis!

 

Foto: copyright The Helicopter Museum, Weston-super-Mare, UK

Video: Hubschraubermuseum Buckeburg, Duitsland

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *