Bezig met laden...

Logboek

Tsjechie moderniseert 6 Bell AH-1Z en 2 UH-1Y voor max. $650 miljoen

Tsjechie moderniseert 6 Bell AH-1Z en 2 UH-1Y voor max. $650 miljoen

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op 3 mei 2023 de buitenlandse militaire verkoop aan de Tsjechische regering goedgekeurd van de nodige hardware en diensten voor de renovatie van 6 Bell AH-1Z Viper en 2 Bell UH-1Y helikopters te moderniseren. Modernisering en gerelateerde apparatuur goed te keuren voor een geschatte waarde van maximaal $ 650 miljoen.

De werkelijke dollarwaarde zal lager zijn, afhankelijk van de uiteindelijke vereisten, budgetautoriteit en ondertekende verkoopovereenkomst(en). Het Defense Security Cooperation Agency heeft vandaag de vereiste certificering afgeleverd om het Congres op de hoogte te stellen van deze mogelijke verkoop.

De regering van de Tsjechische Republiek heeft verzocht om apparatuur en diensten te kopen voor het opknappen van zes (6) AH-1Z en twee (2) UH-1Y Excess Defense Article (EDA) helikopters. Tsjechië kreeg deze acht Amerikaanse helikopters vorig jaar gratis, behalve de kosten van de transfer en de modernisering.  

De aankoop van apparatuur en diensten omvatten:

  • Tweeëntwintig (22) T-700 GE 401C-motoren (16 geïnstalleerd, 6 reserveonderdelen);
  • veertien (14) Honeywell Embedded Global Positioning System Inertial Navigation Systems (EGI's) met Precise Positioning Service (PPS) (8 geïnstalleerd, 6 reserveonderdelen);
  • Vier (4) M240 machinegeweren;
  • Vierentwintig (24) ARC-210 COMSEC-radio's.
  • Ook inbegrepen is communicatieapparatuur; systemen voor elektronische oorlogsvoering; ondersteunende apparatuur; reservemotorcontainers; vluchttrainingsapparatuur; Composiet Onderhoud trainer; reserve- en reparatieonderdelen; gereedschappen en testapparatuur;
  • Engineering door Amerikaans leger en aannemer, technische en logistieke ondersteunende diensten; en andere gerelateerde elementen van logistiek en programmaondersteuning.
  • De geschatte totale waarde is $ 650 miljoen (wat ons een zeer hoog bedrag lijkt) 

Deze voorgestelde verkoop zal het buitenlands beleid en de nationale veiligheid van de Verenigde Staten ondersteunen door bij te dragen aan de verbetering van de veiligheid van een NAVO-partner die een belangrijke kracht is voor het waarborgen van vrede en stabiliteit in Europa.

De voorgestelde verkoop zal het vermogen van Tsjechië verbeteren om een sterk en paraat zelfverdedigingsvermogen te ontwikkelen en te behouden. Tsjechië zal geen moeite hebben om deze helikopters te integreren in haar strijdkrachten.

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *