Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws - For Sale - NHV CEO - Airbus HCare - NLR

Kort nieuws - For Sale - NHV CEO - Airbus HCare - NLR

Te Koop - For Sale

Op vraag van een aantal helikoptereigenaars hebben we op de Helispot plaats vrijgemaakt om hun helikopters te koop aan te bieden. Zoals steeds doet Helispot dat zonder commerciële bedoeling en is Helispot ook nooit partij in dergelijke transactie's. Bedoeling is om informatie over te koop aangeboden helikopters bij onze volgers te brengen. U kunt deze 'TE KOOP - FOR SALE' informatie hier vinden

 

Airbus kan extra 80 EC135 helikopter onderbrengen in het HCare programma

Airbus Helicopters is zeer succesvol met haar HCare programma. Het Amerikaanse Air Methods Corporation heeft zijn bestaand HCare contract uitgebreid met nog eens 80 helikopters om het te brengen op 111 helikopters. Air Methods heeft de grootste vloot Airbus burgerlijke helikopters ter wereld.

HCare is het ondersteunings- en onderhoudsprogramma van Airbus Helicopters dat moet helpen om de vloot veilig en maximaal vliegklaar te houden aan een vast vooraf bepaalde kost. Als een van de grootste HEMS operatoren ter wereld is het voor Air Methods van groot belang om haar helikopters altijd beschikbaar te hebben, HCare moet hen daarbij helpen.    

 

NHV - CEO Steffen Bay

Het Engelse Air&Sea Analytics publiceerde op 5 januari 2021 een interview met NHV CEO, Steffen Bay. In een vrij en open gesprek gaf Steffen een overzicht van de recente gebeurtenissen en status van NHV bij het begin van 2021. 

Alle aspecten komen aan bod: het winnen en verliezen van contracten, de MRO- (maintenance, repair & overhaul) activiteiten, vernieuwing van de vloot, offshore windparken, en ook de financiële toestand van NHV. Een interessant artikel dat je hier kunt lezen.

 

NLR: Europese luchtvaart kan floreren in 2050 terwijl de CO² naar 0 teruggebracht is

De experten van de NLR (Koninklijke Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum) hebben samen met SEO Amsterdam Economics een onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van de luchtvaart. De hoofdconclusie is dat de luchtvaart in Europa rond 2050 helemaal duurzaam kan zijn, maar dat het nog wel een behoorlijke klus is om daar te komen. ‘Wat mij betreft een hoopgevende conclusie’, zegt Bram Peerlings, onderzoeker duurzame luchtvaart bij NLR, en één van de auteurs van het rapport.  U kunt hier de 'executive summary (NL)' lezen of hier het volledige rapport (ENG) downloaden.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *