Bezig met laden...

Logboek

Bristow bevestigt leveringslots voor vijf Elroy Air Chaparral-VTOL's

Bristow bevestigt leveringslots voor vijf Elroy Air Chaparral-VTOL's

Bristow, wereldwijde leverancier van innovatieve en duurzame verticale vluchtoplossingen, heeft vijf leveringsslots gereserveerd voor Elroy Air Chaparral VTOL vrachtsystemen. Bristow tekende vorig jaar reeds een Letter of Intent (LOI) met Elroy Air om 100 Chaparral hybride-elektrische vracht-VTOL's vooraf te bestellen.

De Chaparral zal de eerste VTOL zijn dat zich toelegt op vrachtvervoer en dat in de vloot van Bristow wordt geïntroduceerd. Bristow is van plan de Chaparral internationaal te gebruiken om tijdgevoelige vracht te vervoeren voor logistieke, gezondheidszorg- en energietoepassingen.

“Er is een toenemende vraag naar het verplaatsen van tijdgevoelige vracht voor logistieke, gezondheidszorg- en energietoepassingen. Het veiligstellen van deze vroege leveringsposities onderstreept onze toewijding om leiding te geven aan de markt voor geavanceerde luchtmobiliteit en bouwt voort op onze 75-jarige erfenis van verticale liftinnovaties”, aldus Dave Stepanek, Executive Vice President en Chief Transformation Officer van Bristow. “Bij Bristow zijn we verheugd een nieuw tijdperk van verticale liftoperaties in te luiden en samen te werken met Elroy Air om tegemoet te komen aan de opkomende markt van expresvracht in steden en regio’s zonder afhankelijk te zijn van bestaande of nieuwe luchthaveninfrastructuur.”

De Chaparral is een ‘lift plus cruise’ hybride vracht-eVTOL dat gebruik maakt van de voordelen van zowel conventionele turbines als elektrische voortstuwing, voor een efficiënte autonome werking en een groter bereik. Chaparral is ontworpen met een geavanceerd casco van koolstofcomposiet en kan worden geconfigureerd voor verzending in een container van 40 voet of in vliegtuigen voor snelle wereldwijde inzet.

De Chaparral kan 136 kg vracht vervoeren over een bereik van 482 km met zijn hybride-elektrische aandrijflijn en eenvoudige, redundante verticale en voorwaartse propulsors.

Elroy Air heeft geavanceerde modulaire vrachtpods geïntroduceerd die de mogelijkheden van de Chaparral aanvullen. De pods worden vooraf geladen door grondpersoneel en vóór het opstijgen autonoom opgehaald door de Chaparral VTOL. Bij aankomst op de afleverlocatie laat de VTOL de pod autonoom op de grond zakken. De Chaparral haalt vervolgens de volgende voorverpakte capsule op, waardoor een naadloos bi-directionele transport door de lucht ontstaat (zie onderstaande video).

Specificaties van de Elroy Chaparral VTOL:

  • Kruissnelheid: 125 knopen
  • Bereik: 482 km
  • Nuttige lading: 136 kg
  • Vleugels: 8,01 meter
  • Lengte: 5,88 meter
  • Aandrijving: hybrid-electric

Foto's & video © Elroy - Bristow

 

Video:            

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *