Bezig met laden...

Logboek

HeliExpo 2024: SAF koopt VR-simulatoren bij LOFT Dynamics

HeliExpo 2024: SAF koopt VR-simulatoren bij LOFT Dynamics

Het Franse SAF Aerogroup - een multinationaal luchtvaartconglomeraat dat pilotentraining, helikopteroperaties, verkoop- en onderhoudsdiensten levert - heeft aangekondigd te investeren in de virtual reality (VR) vluchtsimulatie trainingsapparaten (FSTD's) van Loft Dynamics.

De investering in VR-simulatoren verbetert de trainingsprogramma's in de twee academies van het bedrijf. SAF Aerogroup zal de EASA-gecertificeerde Airbus H125 VR FSTD van Loft Dynamics inzetten om zijn brede scala aan bemanningen veilig en duurzaam op te leiden. Bovendien zal het de Airbus H145 VR FSTD gebruiken om realistische en zeer meeslepende op scenario's gebaseerde training voor reddingspiloten te bieden.

De nieuwe Loft Dynamics-simulatoren van SAF Aerogroup zullen worden ondergebracht op de basis Tournon in de Savoie, Frankrijk, en zullen 'high-fidelity' pilotentraining bieden. 

Studenten zullen toegang hebben tot een unieke virtual reality-trainingservaring: de onbeperkte 360-graden 3D-weergave van Loft Dynamics, die nauwkeurige besturing van de helikopter mogelijk maakt op basis van referenties met hoge resolutie; een zeer dynamisch bewegingsplatform dat de bewegingen en haptische sensaties van de helikopter nauwkeurig nabootst, inclusief het gevoel van slippen die de grond raken; en een eigen Pose Tracking System dat de bediening in de cockpit intuïtief maakt.

"We hadden nog nooit zo'n niveau van nauwkeurige helikopterreplicatie gezien, vooral als het ging om vlieggedrag. Het was een gemakkelijke beslissing om te investeren in de state-of-the-art trainingsoplossing van Loft Dynamics: we versterken belangrijke vaardigheden die we anders niet zouden kunnen trainen en we maken onboarding- en operationele tijd vrij terwijl Loft Dynamics het allemaal afhandelt", aldus Tristan Serretta, CEO van SAF Aerogroup (zie op foto links). 

 

Over SAF Aerogroup
SAF Aerogroup is een multinationaal luchtvaartbedrijf dat helikopteroperaties, pilotentraining, onderhoud en adviesdiensten aanbiedt. In België is SAF bekend als uitvoerder van de Waalse HEMS-operatie en als eigenaar van de Vlaamse MUG-Heli. In Frankrijk opereert SAF ook een groot netwerk van HEMS-helikopters. Met meer dan 500 medewerkers en beheerd door een superieur team van luchtvaartexperts, opereert SAF op 30 bases, waaronder acht onderhoudsfaciliteiten en twee trainingsacademies: de Franse X-Aero Training Academy en de Zuid-Afrikaanse Starlite Aviation Training Academy. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *