Bezig met laden...

Logboek

Spanje ongerust over de 24 Apache's die Marokko in 2024 ontvangt

Spanje ongerust over de 24 Apache's die Marokko in 2024 ontvangt

Marokko kocht in juni 2022 niet minder dan 24 peperdure Apache-aanvalshelikopters AH-64E bij Boeing. Afgelopen week werd bekend dat Boeing gestart is met de fabricatie ervan en dat de toestellen in 2024 zullen worden geleverd.  

Marokko zal het 17e land zijn die de Boeing Apache AH-64E aanvalshelikopter in dienst gaat nemen.  Boeing heeft reeds 2.500 Apache helikopters uitgeleverd aan 16 landen waaronder, de US, Nederland, Griekenland, UK, Japan, India, Singapore, Zuid-Korea en Saudi Arabië. De eerste leveringen aan Marokko zijn gepland in 2024.

In de Spaanse pers is te horen dat Marokko zijn offensieve capaciteiten blijft versterken en de militaire superioriteit van Spanje in dat deel van de Middellandse Zee bedreigt. Verschillende Spaanse media zien de versterkte bewapening door Marokko als een antwoord op Spanje. Spanje probeert ook een evenwicht te bewaren in de regio, maar zou zich volgens de Spaanse pers niet gerust voelen door de militaire ambities van Marokko.

Spanje is een NATO-bondgenoot, Marokko kan als Afrikaans land niet toetreden tot de Alliantie.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *