Bezig met laden...

Logboek

NHV vervangt haar vloot Dauphins op de Ivoorkust

NHV vervangt haar vloot Dauphins op de Ivoorkust

NHV gaat haar vloot Airbus Dauphins AS365N3 helikopters in Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust geleidelijk vervangen door Leonardo AW169 helikopters.

In een mededeling op LinkedIn zegt NHV dat de introductie van het nieuwe helikoptertype in het landschap van West-Afrika de toewijding demonstreert aan hun moderne vlootstrategie, die veiligere operaties biedt voor onze bemanningen en onze klanten, aangezien de Leonardo AW169 geleidelijk de oudere vloot van Airbus Dauphins in Abidjan zal vervangen.

Op vrijdag 3 november 2023 vertrok de AW169 met registratie TU-HNA vanuit Blackpool naar Abidjan. De reis naar Ivoorkust zal naar verwachting ongeveer 6 tot 7 dagen duren, maar de weersomstandigheden in Frankrijk en Spanje zouden voor vertraging kunnen zorgen. Het is voor NHV de eerste Leonardo AW169 die in Ivoorkust zal vliegen. 

NHV heeft haar bestaande vloot Airbus Dauphins in de afgelopen jaren afgebouwd en de laatste resterende civiele Dauphins staan te koop op internationale verkoops-websites. Daarnaast heeft NHV nog enkele Dauphins verhuurd aan het Franse leger in afwachting dat het leger haar Airbus H160 ontvangt. NHV heeft al eerder gekozen om haar vloot te rationaliseren rond Airbus H175, H145 en Leonardo AW169.  

Foto credit: NHV team

Op onderstaande kaart tref je de reisroute aan van de AW169 vanuit het Britse Blackpool naar Abidjan. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *