Bezig met laden...

Logboek

Heli-Expo 2023 - Poolse politie koopt vier Bell 407GXi

Heli-Expo 2023 - Poolse politie koopt vier Bell 407GXi

Bell heeft op de Helli-Expo de ondertekening aangekondigd van een contract voor vier Bell 407GXi helikopters door de Poolse nationale politie (PNP). Nieuwe helikopters zullen de vloot Bell 407GXi's van de PNP uitbreiden tot zeven toestellen.
 
De helikopters zullen worden aangeschaft als onderdeel van het project "Veiliger op de wegen - luchttoezicht over het wegverkeer", geïmplementeerd met behulp van fondsen uit het operationele programma Infrastructuur en Milieu. De leverancier is JB Investments Limited, Bell's vertegenwoordiger in Polen.
 
De vier Bell 407GXi-helikopters voegen zich bij drie helikopters van hetzelfde type die in oktober 2020 aan de PNP zijn geleverd. De PNP heeft ook twee Bell 206's en een Bell 412HP. Met een totaal aantal van zeven Bell 407 GXi's zal de Poolse Nationale Politie de grootste gebruiker van dit type helikopter worden onder andere openbare instellingen in Europa. 

"De voorbije jaren hebben we sterk ingezet op het verbeteren van de verkeersveiligheid en om dit te bereiken versterken we het technisch potentieel van onze formatie. Daarom zullen we deze vier nieuwste helikopters vooral willen inzetten om de veiligheid op de Poolse wegen te verbeteren. Uiteindelijk willen we dat elk van hen wordt uitgerust met een luchtobservatiesysteem," zei Dariusz Augustyniak, plaatsvervangend hoofdinspecteur van de Poolse nationale politie. 
 
Net als bij de helikopter die al aan de PNP is geleverd, zal de nieuwe Bell 407GXi worden uitgerust met het Trakka Systems Total Solution Package, dat een zoeklicht, camera en bewegende kaart omvat, evenals een downlink-systeem en bedieningsconsole. Het systeem stelt de bemanning in staat om voertuigen te detecteren, te identificeren en te volgen, evenals hun snelheid te schatten.
 
"Tijdens de 30 jaar dat ons bedrijf actief is, hebben we al meer dan 50 helikopters geleverd voor openbare aanbestedingen voor verschillende Poolse instellingen, waaronder de Poolse politie. Nu, dankzij onze 15 jaar ervaring in het werken met Bell Textron, hebben we de eer om een hoofdaannemer te zijn voor de levering van nog eens vier Bell 407-helikopters," zei Magdalena Karska, bestuurslid, JB Investments Limited.
 
Er zijn nu 1.590 Bell 407's actief over de hele wereld, waarvan 109 in Europa. Deze helikopter is populair gebleken bij para-publieke exploitanten, met 131 wereldwijd gebruikt voor deze missie.
 
"De beslissing van de Poolse nationale politie om haar vloot van 407GXi uit te breiden is een bewijs van de toonaangevende aftermarket-service die Bell en zijn onderhoudspartners kunnen bieden. We erkennen het belang van het minimaliseren van downtime en daarom werken we hard om een uitstekende beschikbaarheid van onderdelen en technische ondersteuning voor onze klanten te garanderen", aldus Patrick Moulay, senior vice president, International Sales, Bell.
 
De Bell 407GXi wordt aangedreven door een Rolls-Royce M250-C47E/4 turbinemotor met twee tweekanaals FADEC's. Deze krachtige en toch zuinige motor levert indrukwekkende prestaties in warme en hoge omstandigheden en levert een kruissnelheid van 133 kts (246 km/h). Het vliegtuig beschikt ook over de nieuwste Garmin G1000H NXi avionica, met hoge resolutie LED-schermen, snellere verwerkingskracht en de mogelijkheid om verbinding te maken met tablets en smartphones. 
 
Bell exposeert op HAI Heli-Expo 2023 en toont daar de Bell 505, twee Bell 407GXi en de Bell 429. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *