Bezig met laden...

Logboek

Boeing krijgt order voor 184 Apache AH-64E aanvalshelikopters

Boeing krijgt order voor 184 Apache AH-64E aanvalshelikopters

Boeing Helicopters krijgt order voor 184 AH-64E Apaches bouwen voor het Amerikaanse leger en bevriende naties, waaronder de eerste Apaches voor Australië. Deze toekenning van $ 1,9 miljard brengt de totale huidige financieringswaarde van het contract op $ 2,1 miljard en kan met toekomstige verplichtingen oplopen tot meer dan $ 3,8 miljard.

"We versterken de aanvalsvloot van het Amerikaanse leger, terwijl we extra partnerlanden ondersteunen en onze nieuwste Apache-klant, het Australische leger, verwelkomen", zegt Christina Upah, vice-president en senior site executive van Boeing Mesa. "Dit contract benadrukt de behoefte aan Apaches wereldwijd."

Het Amerikaanse leger zal 115 gereviseerde Apaches ontvangen, met nog eens 15 Apaches die als optie kunnen worden aangeschaft, wat aanzienlijke besparingen voor de belastingbetaler oplevert. De extra 54 vliegtuigen zullen aan partnerlanden worden geleverd als onderdeel van de FMS (buitenlandse militaire verkoop) van de Amerikaanse Defensie.

Dit order volgt kort nadat de Apache-vloot van het Amerikaanse leger de mijlpaal van vijf miljoen vlieguren heeft overschreden, een mijlpaal die bewijst dat de AH-64 de meest capabele, betrouwbare en veelzijdige aanvalshelikopter is.

"Dit meerjarige contract is van cruciaal belang voor het hele Apache-team en de Apache-gebruikers", zegt kolonel John (Jay) Maher, Apache-projectmanager van het Amerikaanse leger. "Het toont de inzet van het leger om ongeëvenaarde capaciteiten in handen te blijven geven van de beste van ons land, en tegelijkertijd stabiliteit en voorspelbaarheid te bieden aan de burgers en de bedrijven die hun talent inzetten om de beste aanvalshelikopter ter wereld te produceren."

Onder het eerste meerjarige contract, ondertekend in 2017, leverde Boeing 244 gereviseerde Apaches aan het leger en 24 nieuwgebouwde helikopters aan een internationale klant. De AH-64E, gebouwd op de Boeing-locatie in Mesa, Arizona, is de meest geavanceerde multirole gevechtshelikopter ter wereld. Er zijn momenteel meer dan 1.275 Apaches in gebruik over de hele wereld.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *