Bezig met laden...

Logboek

Archer en InterGlobe willen Indische steden bevrijden van smog

Archer en InterGlobe willen Indische steden bevrijden van smog

Ook vorige week waren een paar Indische steden weer in het nieuws omdat normaal ademhalen in deze steden nagenoeg onmogelijk was geworden. En daar wil de samenwerking tussen Archer en het Indiase InterGlobe wat aan doen, maar het is wel nog wachten tot 2016.

InterGlobe, India's belangrijkste reisconglomeraat en Archer, een leider in eVTOL's (elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen), hebben aangekondigd dat ze een overeenkomst zijn aangegaan met als doel samen te werken om een volledig elektrische luchttaxidienst in India te lanceren en te exploiteren.

Rahul Bhatia, de baas van InterGlobe, en Nikhil Goel, CCO van Archer, willen een partnerschap vormen waarmee de partijen een revolutionaire taxioplossing voor het land willen bieden, waarbij de stedelijke mobiliteit wordt verbeterd met veilige, duurzame, en geluidsarme elektrische luchttaxidiensten die kostenconcurrerend zijn met het bestaande grondvervoer.

De partijen zijn van plan samen te werken met geselecteerde zakenpartners in het land om de eVTOL's van Archer te exploiteren, de vertiport-infrastructuur te financieren en aan te leggen, en piloten en ander personeel op te leiden dat nodig is voor deze operaties. Het partnerschap is ook van plan de aankoop van maximaal 200 Archer's Midnight eVTOL's voor de activiteiten in India te financieren.

Het Midnight-vliegtuig van Archer is een bestuurd elektrisch verticaal start- en landingstoestel met vier passagiers, ontworpen om snelle back-to-back-vluchten uit te voeren met minimale oplaadtijd tussen vluchten. Het doel is dat een passagier op een InterGlobe-Archer-vlucht de 27 km lange trip in Delhi van Connaught Place naar Gurugram kan vliegen, wat doorgaans 60 tot 90 minuten met de auto duurt, in ongeveer 7 minuten. En wat meer is, de Archer stadstaxi zal helemaal geen CO² uitstoten!

Foto & video © Archer 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *