Bezig met laden...

Logboek

EASA publiceert 2023-2025 veiligheidsplan

EASA publiceert 2023-2025 veiligheidsplan

In het EPAS (European Plan for Aviation Safety) identificeert EASA jaarlijks de belangrijkste veiligheidsrisico's en andere problemen die van invloed zijn op het Europese luchtvaartsysteem en stelt het de nodige maatregelen vast om deze te beperken.

Deze editie van de EPAS bestrijkt een van drie jaar, van 2023 tot 2025, en stelt voor die tijd gerichte prioriteiten vast. De bedoeling is om een betere focus te creëren en daarmee ook een snellere, vlottere implementatie. 

Deze EPAS-editie wordt echter gepubliceerd in een tijd waarin de industrie nog steeds wordt getroffen door externe schokken, waarvan de meest zichtbare de COVID-19-pandemie en de Russische invasie van Oekraïne zijn of waren. De strategische prioriteiten zijn daarom herzien, gericht op het bevorderen van een veilig, beveiligd, duurzaam en veerkrachtig luchtvaartsysteem dat in staat is om het hoofd te bieden aan alle soorten ontwrichtende gebeurtenissen. 

De strategische prioriteiten van EPAS voor milieubescherming blijven de uitvoering van de Europese Green Deal ondersteunen, die een ambitieus doel stelt voor de EU om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. 

De EPAS strategische objectieven voor de helikopterluchtvaart zijn:

  • Verminder het aantal ongevallen met helikopters met 50% in de periode 01/2019 tot 31/12/2028
  • Maak positieve en zichtbare wijzigingen in de helikopter veiligheid in de komende 5 jaar
    • De KPI (Key Performance Indicator) voor deze actie is het aantal fatale en zware crashes
  • Ontwikkel op prestaties gebaseerde en proportionele oplossingen die helpen het concurrentievermogen, het leiderschap en de duurzaamheid van de Europese helikopterindustrie te behouden of te verbeteren.

Het EPAS (European Plan for Aviation Safety) kun je hier raadplegen:

  1. EPAS 2023-2025 - Volume I - Strategic Priorities
  2. EPAS 2023-2025 - Volume II - EPAS Actions 2023 Edition
  3. EPAS 2023-2025 - Volume III - Safety Risk Portfolios 2023 Edition

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *