Bezig met laden...

Logboek

Skyryse start fly-by-wire certificatie op H130-heli van Air Methods

Skyryse start fly-by-wire certificatie op H130-heli van Air Methods

We volgen het project van Skyryse sinds de start in 2018. Skyryse FlightOS is een sterk geautomatiseerd vluchtcontrolesysteem en een universele cockpit die veiligheid op commercieel niveau naar general aviation wil brengen. De intuïtieve, gebruiksvriendelijke bedieningselementen nemen de complexiteit vliegen weg, waardoor het besturen van elke helikopter eenvoudiger, verstandig en veilig wordt. Skyryse wil van zijn FlightOS een soort Windows voor de luchtvaart maken: universeel en op elke helikopter toepasbaar. 

Skyryse test FlightOS actief in een Robinson R44 sinds 2018 en en in de Robinson R66-testbed sinds 2022, de helikopter waarin het van plan is zijn STC (aanvullend typecertificaat) te behalen bij de FAA (Federal Aviation Administration). Gisteren heeft het de levering aangekondigd van een Airbus H130-helikopter van Air Methods. Deze helikopter is klaar voor geavanceerde integratie met de baanbrekende technologie van Skyryse, het geïntegreerd vluchtbesturingssysteem (voorheen FlightOS genoemd). 

De samenwerking met Air Methods omvat een totaal van niet minder dan 400 helikopters, waarbij het certificeringsprogramma voor zowel de door Skyryse aangedreven H130- als de H125-helikopters al is gestart bij de FAA. 

Air Methods exploiteert de grootste civiele helikoptervloot ter wereld en voert jaarlijks meer dan 100.000 patiënten transporten uit. De Airbus-helikopter zal dienen als operationele helikopter voor de implementatie en vooruitgang van de Skyryse technologie om de werklast van piloten te verminderen en de vliegveiligheid te verbeteren. De technologie van Skyryse zal piloten van Air Methods voorzien van verbeterd situationeel bewustzijn, gestroomlijnde vluchtcontrole en geautomatiseerde functies om de algehele werkdruk te verminderen. 

Leo Morrissette , EVP Operations for Air Methods, zei: “Deze transformerende technologie van Skyryse zal ons in staat stellen de werklast van piloten in de cockpit te verminderen en onze piloten in staat te stellen meerdere types helikopters te besturen."

In 2021 investeerde Air Methods al in Skyryse, wat de toewijding van het bedrijf aan de ontwikkeling van hun technologie aantoont, en de afgelopen tien jaar heeft het meer dan $ 100 miljoen geïnvesteerd in veiligheidsprogramma's en -technologieën. Door dit voortdurende partnerschap is Air Methods klaar om het volledige potentieel van fly-by-wire-technologie en slimme automatisering te benutten om de werklast van piloten in hun uitgebreide vloot te verminderen, waardoor de toekomst van de luchtvaartveiligheid en medische nooddiensten opnieuw wordt gedefinieerd.

Foto en bron: Skyryse

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *