Bezig met laden...

Logboek

Jetson krijgt s' werelds eerste UL (ultralight) eVTOL certificatie

Jetson krijgt s' werelds eerste UL (ultralight) eVTOL certificatie

EHang kreeg op 13 oktober 2023 als eerste ter wereld een typecertificaat voor haar EH216 eVTOL voor passagierstransport, maar Jetson kreeg al voordien op 5 oktober als eerste ter wereld een certificatie voor een eVTOL in de UL-(ultralichte) categorie in Italië. Hiermede kunnen piloten met de Jetson ONE vliegen in het ongecontroleerde luchtruim van Italië! 

De I-X078-registratie werd ontvangen op 5 oktober 2023. Jetson maakt nu deel uit van de luchtvaartgeschiedenis, niet alleen in Italië, maar wereldwijd als eerste UL-eVTOL.

Daarnaast kreeg Jetson ook een operationele toestemming van de Italiaanse burgerluchtvaartautoriteit (ENAC) om onbemande Jetson ONE's op afstand te vliegen, wat het testen en de productvalidatie zal versnellen.

“De operationele toestemming van ENAC voor UAS stelt ons in staat om het vluchtbereik van de Jetson ONE geleidelijk uit te breiden, en dat allemaal zonder een testpiloot bloot te stellen aan potentiële risico’s wanneer we de grenzen van het voertuig verkennen. Als bedrijf is veiligheid onze prioriteit nummer 1, en deze autorisatie is een geweldige factor”, aldus Stephan D'haene, CEO van Jetson. 

De vraag naar de Jetson ONE is fenomenaal en ondersteunt de droom van het bedrijf om 'van iedereen een piloot te maken'. Het bedrijf heeft al meer dan 300 exemplaren verkocht voor een stukprijs van $ 98.000, met een aanbetaling van $ 8.000 om het serienummer te reserveren. Jetson is momenteel waarschijnlijk de meest populaire eVTOL op internet, met meer dan 49.000.000 views op het YouTube-kanaal en nog veel meer miljoenen op internet. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *