Bezig met laden...

Logboek

Britse NHV-piloten eisen meer loon

Britse NHV-piloten eisen meer loon

De Britse offshore piloten van NHV Helicopters UK Ltd eisen meer loon. 

De piloten aangesloten bij de vakbond Prospect stemmen momenteel over de vakbondsacties om een loonsverhoging te bekomen. NHV opereert in de UK vanuit bases in Aberdeen, Blackpool en Norwich en ondersteunt het transport van bemanningen en ladingen van en naar olie- en gasplatforms in de Noordzee en de Ierse Zee. De stemming is vorige week geopend voor piloten op alle bases en komt nadat NHV er niet in is geslaagd een door de piloten acceptable loonaanbod te doen, ondanks maandenlange onderhandelingen en pogingen tot oplossing via de externe ACAS-bemiddelaar. 

De vakbond van de piloten zei: “Onze piloten leden bij NHV hebben tijdens maandenlange gesprekken steeds geduldig duidelijk gemaakt dat het loonaanbod van NHV niet acceptabel is. Het is jammer dat NHV niet heeft gereageerd met een zinvolle verbetering die wij onze leden kunnen aanbevelen. “Onze vakbond blijft bereid tot zinvolle gesprekken met NHV, maar nu de kosten van levensonderhoud nog steeds stijgen, denken de leden dat hun enige optie is om het geschil te laten escaleren in de hoop dat NHV hierdoor weer aan tafel komt.”

Mochten de leden vóór vakbondsacties stemmen, dan zou dit aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor exploitanten en personeel op de Noordzee in de aanloop naar en tijdens de eindejaarfeesten. 

Dit doet denken aan de actie van het CHC-grondpersoneel op Den Helder die op 9 november 2023 in staking gingen om een loonsverhoging van 10% te bekomen. Blijkbaar zijn de sterke verhogingen van de inflatie enerzijds en een vooruitzicht voor betere resultaten van de offshore helikopteroperatoren anderzijds het startsein voor het personeel om hun eisen via vakbondsacties kracht bij te zetten 

Wij blijven dit opvolgen.

Foto credit: NHV - Roelof-Jan Gort

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *