Bezig met laden...

Logboek

Albanese Airforce krijgt eerste twee BlackHawks van de US Defense

Albanese Airforce krijgt eerste twee BlackHawks van de US Defense

Albanië heeft de eerste twee van de drie bestelde Black Hawk-helikopters ontvangen van de Amerikaanse Defensie. Deze helikopters waren onderdeel van de reserve overtollige helikopters van het Amerikaans leger. Ze werden met een C-17A Globemaster cargovliegtuig van het Amerikaans leger geleverd op de internationale luchthaven van Tirana/Rinas.

Het contract voor de levering van deze helikopters dateert van mei 2020. De middelgrote helikopters maakten deel uit van een Amerikaans steunpakket voor Albanië, dat in 2009 tot de NAVO toetrad en de verouderde helikopters vervangt.

Het Amerikaanse leger zal ook Albanese piloten opleiden en de drie helikopters onderhouden. Wanneer de laatste Black Hawk wordt geleverd is niet bekend. Waarom het 30 maanden moet duren om helikopters uit de bestaande excess voorraad te leveren is ook al een raadsel.  

De Albanese minister van Defensie Niko Paleshi zei dat de komst van de Black Hawks een ‘duidelijk teken’ is dat zijn land in zijn veiligheid had geïnvesteerd.

De Amerikaanse ambassade in Tirana stelt dat de komst van de eerste Black Hawk-helikopters de strijdkrachten zal helpen bij een reeks operaties en de nationale veiligheid. De ambassade bevestigde dat deze levering ondersteund werd door meer dan $ 50 miljoen aan Amerikaanse hulpfondsen.

Albanië, een NAVO land, heeft een luchtmacht (AAF - Albanian Air Force) die alleen uit helikopters bestaat en is gebaseerd op de Tirana Heliport.

Foto & video: Ministery of Defense - Albania

 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *