Bezig met laden...

Logboek

Eve Air Mobility kiest KAI als belangrijkste toeleverancier voor eVTOL

Eve Air Mobility kiest KAI als belangrijkste toeleverancier voor eVTOL

Eve Air Mobility, het eVTOL-dochterbedrijf van Embraer, heeft het Zuid-Koreaanse KAI (Korea Aerospace Industries) uitgekozen als leverancier voor de pylonen van zijn elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen. Pylonen vormen het belangrijkste deel van het casco en bieden ondersteuning voor de elektrische aandrijfeenheden en acht liftpropellers van de eVTOL.

De overeenkomst met Eve markeert KAI's eerste stap in de markt voor geavanceerde luchtmobiliteit (AAM). Vorig jaar heeft KAI-CEO Goo Young Kang de ruimtevaart en de toekomstige luchtmobiliteit aangewezen als de belangrijkste toekomstige activiteiten van het bedrijf. KAI heeft onlangs een aanzienlijke investering aangekondigd in de productie-infrastructuur om haar marktaandeel in de snelgroeiende AAM-markt in de toekomst te vergroten.

KAI is de nieuwste leverancier voor Eve's eVTOL die door Eve wordt genoemd. In februari 2024 noemde Eve Aciturri (vleugelbekleding en voor-/achterranden van de vleugel) en Crouzet (pilootbesturing) als leveranciers.

In januari 2024 kondigde Eve aan dat Thales sensoren en de vluchtcomputer zou leveren, terwijl Honeywell begeleiding, navigatie en buitenverlichting zou leveren. RECARO Aircraft Seating werd geselecteerd om de stoelen van de eVTOL te leveren en FACC zal de horizontale en verticale staart leveren, inclusief het roer en de lift.

Eve selecteerde in 2023 Garmin om de luchtvaartelektronica van de eVTOL te leveren, Liebherr-Aerospace om de actuatoren voor de vluchtbesturing te leveren en Intergalactic om het thermische beheersysteem te leveren. Het bedrijf noemde ook Nidec Aerospace, LLC, een joint venture tussen Nidec en Embraer, om het elektrische voortstuwingssysteem te leveren, BAE Systems om het energieopslagsysteem te leveren en Duc Hélice Propellers om de rotoren en propeller te leveren.

Het eVTOL-vliegtuig van Eve maakt gebruik van een lift & cruise configuratie met acht speciale propellers voor verticale vluchten en vaste vleugels voor kruisvluchten, zonder dat de positie van deze componenten tijdens de vlucht verandert. Het nieuwste concept omvat een elektrische pusher-propellor die wordt aangedreven door dubbele elektromotoren die voortstuwingsredundantie bieden met als doel de hoogste niveaus van prestaties en veiligheid te garanderen. Hoewel het talloze voordelen biedt, zoals lagere bedrijfskosten, minder onderdelen, geoptimaliseerde structuren en systemen, is het ontwikkeld om efficiënte stuwkracht te bieden met weinig geluid.

Vorig jaar kondigde Eve aan dat zijn eVTOL-productiefaciliteit in de stad Taubaté, in de staat São Paulo, Brazilië, zal worden gevestigd. Het bedrijf is begonnen met de montage van zijn eerste volledige eVTOL-prototype, gevolgd door een testcampagne. De levering van Eve's eerste eVTOL's zal naar verwachting in 2026 beginnen. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *