Bezig met laden...

Logboek

Volatus en Flyscan: automatische pijpleidingcontrole vanuit de lucht

Volatus en Flyscan: automatische pijpleidingcontrole vanuit de lucht

Volatus Aerospace en Flyscan Systems hebben aangekondigd dat ze gaan samenwerken om de inspectie van kritieke pijpleiding infrastructuur vanuit de lucht volledig te automatiseren.

In een eerste stap zal Volatus een Flyscan-sensorpod op een van haar vliegtuigen installeren als een belangrijke eerste test. Flyscan's ultramoderne hyperspectrale sensorpod en software maken geautomatiseerde detectie van gaslekken vanuit de lucht mogelijk, inclusief kleine vloeistoflekken, fotodocumentatie in de lucht, detectie van dreigingen, terreinbeheer, detectie van geografische risico's en vegetatiebeheer.

Het softwareplatform stelt Volatus in staat om snel en nauwkeurig te detecteren wat misschien niet zichtbaar is voor het menselijk oog en andere technologieën, waardoor bedreigingen voor ons milieu, zoals lekken, graafwerken en erosie, vroegtijdig worden opgemerkt.

"Met dit partnerschap zal Volatus vooruitgang boeken in de richting van de volgende generatie autonome pijplijnbewaking, waardoor het onzichtbare zichtbaar wordt", zegt Ben Ruszkowski, COO van Volatus. De uitdagingen waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd, zoals veiligheids- en milieuproblemen, kunnen worden opgelost met de introductie van geautomatiseerde detectie, machinaal leren en AI-verbeterde mogelijkheden, die we samen met onze partner Flyscan bij uitstek zullen ontwikkelen en aanbieden."

Het doel op lange termijn voor Volatus is om deze sensoren uiteindelijk te installeren op middelhoge VTOL's met een groot bereik en zo de pijplijncontrole vanuit de lucht volledig te automatiseren.

Een dergelijke oplossing zou het einde betekenen van de visuele pijplijncontroles die dagelijks door helikopters boven de Benelux worden uitgevoerd. Op zich zijn de individuele technologiecomponenten nu al voorhanden maar het bouwen van een geïntegreerd systeem in de lucht en op de grond is nog niet voor morgen. Ook het veilig inpassen van deze middelhoge VTOL's in onze drukke Benelux-airspace zal zeker geen sinecure worden. 

We wachten met spanning op een Benelux-operator die de eerste stap zet! 

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *