Bezig met laden...

Logboek

Apache Q-26 maakte voorzorgslanding in Strijen

Apache Q-26 maakte voorzorgslanding in Strijen

Een van de gevechtshelikopters van het Nederlandse Defensie Helikopter Commando, de Apache Q-26, moest eergisteren omstreeks 10:00 een voorzorgslanding maken. 

In volle vlucht in het officiële laagvlieg-gebied nabij Strijen in de Hoeksche Waard constateerde de tweekoppige bemanning rookvorming in de cockpit. Om verder problemen te vermijden werd besloten om een voorzorgslanding te maken naast de Groeneweg in Strijen.

Na contact met de basis in Gilze-Rijen kwam de technische dienst ter plaatse met een mobiele werkplaats om de storing te onderzoeken. Na een grondige controle werd het onderdeel opgespoord waarin kortsluiting was ontstaan.

Het betreffende onderdeel werd met een ander militair voertuig naar Strijen gebracht zodat de technici de Apache helikopter terug vliegwaardig konden maken. De vervanging van het onderdeel en een extra controle op de werking duurde niet erg lang.

Uiteindelijk kon de Apache, na een oponthoud van niet minder dan 7.5 uur, op eigen kracht opstijgen en terugvliegen naar zijn basis Gilze-Rijen.

Reportage en foto's © Peter Bekker - met onze dank 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *