Bezig met laden...

Logboek

Volocopter wil op Franse Olympics 2024 met eVTOL's vliegen

Volocopter wil op Franse Olympics 2024 met eVTOL's vliegen

Afgelopen week was er de Choose France Summit in Parijs. Volocopter CEO Dirk Hoke, was er present en kreeg van president Emmanuel Macron steun en motivatie om de eerste commerciële vluchten met de Volocopter eVTOL te realiseren gedurende de komende Olympische Spelen in de zomer van 2024. 

Ook de Franse minister voor Transport, Clément Beaune, besprak met de Volocopter CEO de vooruitgang van het project en de details van de plannen om gedurende de Olympische Spelen volgend jaar met Volocopter eVTOL's transferten in en om Parijs te vliegen. Geen sinecure want vliegende eVTOL's hebben geen voorgaande en alles is volledig nieuw voor alle partners en medewerkers.  

Als het lukt zal de Volocopter de allereerste eVTOL zijn die dergelijke vluchten organiseert en Parijs de eerste stad ter wereld die een dergelijk vervoermiddel kan inzetten gedurende een zo belangrijk evenement. Dat de Franse president en zijn minister van Transport zo nauw bij dit project betrokken zijn beklemtoont de belangrijk van dit project voor de binnenlandse en buitenlandse uitstraling van Frankrijk gedurende de Olympische Spelen.

Het in het Duitse Bruchsal gevestigde Volocopter presenteerde deze veelbelovende samenwerking tussen Frankrijk en Duitsland aan de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz tijdens de viering van de 60e verjaardag van het Élysée-verdrag begin dit jaar.

Als voormalige CEO van de defensietak van het Frans-Duitse Airbus groep is Dirk Hoke geen onbekende in Parijs. En zijn relatie is duidelijk een grote hulp in de realisatie van het prestigeproject tijdens de Olympische Spelen 2024. Toch blijft de echte onbekende de certificatie van de Volocopter eVTOL door EASA. Of dit lukt tegen de zomer van 2024 is de vraag van één miljoen!

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *