Bezig met laden...

Logboek

Israel neemt eerste Leonardo AW119 trainingshelikopters in gebruik

Israel neemt eerste Leonardo AW119 trainingshelikopters in gebruik

Israël heeft haar eerste Leonardo AW119 Kx Koala, onder de naam AW119 Ofer in haar luchtmacht in gebruik genomen en heeft op 26 mei 2024 de maidenvlucht gemaakt. 

De AW119 Ofer helikopters zullen gestationeerd worden op de Flight Academy van de IAF (Israëlische luchtmacht) op de luchtmachtbasis Hatzerim en zullen worden gebruikt als trainingshelikopter ter vervanging van de verouderde Bell OH-58 Kiowa.  

Het order dateert uit april 2022 toen het Israëlisch leger onder een Amerikaanse FMS (Foreign Military Sales) overeenkomst en met het Amerikaanse leger als contract partner een onbekend aantal nieuwe AW119Kx helikopters aankocht ten belope van $ 29 miljoen USD. De helikopters worden volledig geproduceerd in Leonardo's fabriek in het Amerikaanse Philadelphia.

De multirole Leonardo AW119, een best-in-class eenmotorige helikopter, is succesvol gebleken in de afgelopen jaren voor zowel opleidings- als operationele missieprofielen. In 2020 heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie een contract getekend voor maximaal 130 AW119's ter vervanging van de verouderde Bell TH-57 Sea Ranger als de primaire trainingshelikopter voor de Amerikaanse marine, het marinierskorps en de kustwacht. 

De veelzijdige AW119 beschikt over zowel VFR- als IFR-compatibele avionics voor verbeterd situationele bewustzijn, missie-effectiviteit en veiligheid, waardoor operators verschillende opties hebben om aan hun specifieke noden te voldoen. De AW119 is de enige eenmotorige Instrument Flight Rules (IFR)-gecertificeerde helikopter in actieve productie.

Foto's © Leonardo Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *