Bezig met laden...

Logboek

Civiel-militaire anti-terreuroefening Port Defender Rotterdam

Civiel-militaire anti-terreuroefening Port Defender Rotterdam

Deze week vindt de civiel-militaire anti-terreuroefening Port Defender in en rond de Rotterdamse haven plaats.

Dit is een oefening georganiseerd door het Defensie Helikopter Commando, de Nationale Politie, antiterreureenheden, de Kustwacht en de Veiligheidsregio’s. Tijdens deze oefening, waarbij vliegende eenheden en grondeenheden zijn betrokken, staat de integratie en samenwerking van deze eenheden centraal. Om de oefening veilig te laten verlopen is het noodzakelijk dat het betrokken luchtruim tijdelijk wordt gesloten. Om dit mogelijk te maken zijn de tijdelijke gebieden met beperkingen (TGB’s) Port Defender A West, Port Defender A Oost, Port Defender B Hoog en Port Defender B Laag ingesteld. 

Binnen de TGB’s, met uitzondering van de zone van één nautische mijl uit de Noordzeekustlijn, mag door de militaire helikopters die deelnemen aan de oefening zo laag worden gevlogen als voor het doel van de vlucht noodzakelijk is. 

Helikopters in gebruik bij de Landelijke Eenheid, Dienst Infrastructuur, afdeling Luchtvaart, en helikopters ten behoeve van HEMS- en SAR-vluchten, gecoördineerde vluchten alsmede beloodsingsvluchten en offshore vluchten mogen de TGB’s binnenvliegen na toestemming van FIC Amsterdam dan wel de plaatselijke luchtverkeersleiding Rotterdam gecoördineerd met de Maritime Special Operating Forces liaison.

Meer info kun je hier nalezen. De oefening loopt af vandaag om 8u lokale tijd.

Fotograaf en reporter Wytze Adriaanse was dinsdag en woensdag ter plaatse om de Helispot lezers een knap sfeerbeeld en schitterende fotoreportage te maken. Met onze dank voor de knappe foto's. Meer foto's van deze oefening: klik hier. 

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *