Bezig met laden...

Logboek

Franse Special Forces bestellen 8 speciale NH90 helikopters

Franse Special Forces bestellen 8 speciale NH90 helikopters

Het Franse DGA (Directoraat Generaal voor de Bewapening) heeft voor het jaareinde 2023 een bestelling gedaan voor 8 NH90 helikopters bij NHIndustries. NHIndustries is het consortium tussen Airbus Helicopters, Leonardo Helicopters en Fokker die de NH90 heeft ontworpen en fabriceert.

De acht NH90 helikopters zullen worden gebouwd in het Franse Marignane bij Airbus Helicopters en na voltooing worden toegewezen aan het 4e Special Forces Regiment van het ALAT (Licht Vliegwezen van het landleger).

De bestelde NH90 helikopters zijn volgens ingewijden de nieuwe versie voor Special Forces, de TFRA Standard 2 configuratie. 

Deze versie is uitgerust met een Euroflir 410 NG optronische sensor van Safran met displays en bedienings-elementen voor zowel de piloten, commando's als schutters. De sensoren leveren informatie om een bijgewerkte missieplanning uit te voeren op aangesloten schermen of tablets tot aan het moment van vertrek.

Naast de verbeterde cockpit wordt de cabine van de NH90 geüpgraded met een snel verwijderbaar  deursysteem en een kabelbalk om snelle afdaling met meerdere special forces tegelijk mogelijk te maken. Een extra achteruitgang voor 'touwoperaties' laat een zelfbescherming via de zijdeuren toe. Ten slotte zal de bemanning de TopOwl-helm kunnen gebruiken, in combinatie met de Eurofl'Eye-camera.

Deze acht NH90, waarvan de eerste toestellen worden verwacht in 2025, moeten toelaten dat de Airbus Caracal-helikopters van het 4e Special Forces Regiment zullen worden overgedragen aan het Escadron 1/67 Pyreneeën van de Franse luchtmacht.  

   

Foto's © NHI & Airbus Helicopters

 

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *