Bezig met laden...

Logboek

Bell demonstreert High-Speed Vertical Takeoff & Landing (HSVTOL)-technologie

Bell demonstreert High-Speed Vertical Takeoff & Landing (HSVTOL)-technologie

Bell demonstreerde de technologische capaciteiten van High-Speed Vertical Takeoff and Landing (HSVTOL) met de voltooiing van de testenruns op Holloman Air Force Base. Het Bell-HSVTOL team heeft de Holloman High Speed Test Track gebruikt om de vouwrotor, geïntegreerde voortstuwing en vluchtcontrole-technologieën bij representatieve vliegsnelheden te demonstreren.

Jason Hurst, Bell's Executive Vice President Engineering zei: “De succesvolle voltooiing van deze sledetest is een hoogtepunt van Bell's HSVTOL-onderzoek en technologische ontwikkeling. Deze technologiedemonstratie biedt Bell ervaring en kennis waarvan onze X-plane-ontwikkeling voor DARPA's SPRINT-programma zal kunnen profiteren. Het is een cruciale stap in de creatie van de volgende generatie hogesnelheidshelikopter met verticale lift voor onze toekomstige militairen.”

Het SPRINT-programma, wat staat voor 'Speed & Runway Independent Technologies' is bedoeld als een proof-of-concept technologie demonstrator en het vluchttestprogramma is bedoeld om technologieën en geïntegreerde concepten te valideren die kunnen worden geschaald naar militaire toestellen van verschillende grootte.

Het doel van het programma is om deze toestellen de mogelijkheid te bieden om met kruissnelheden van 400 tot 450 knopen (740 tot 840 km/u) op relevante hoogten te vliegen en te hoveren in omgevingen zonder voorbereide landingsplaatsen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *