Bezig met laden...

Logboek

Dubai Airshow: KAI presenteert zijn KUH-1E en de LAH

Dubai Airshow: KAI presenteert zijn KUH-1E en de LAH

De helikopters van KAI, de Zuid-Koreaanse helikopterbouwer, zijn niet de favorieten van de Koreaanse krijgsmacht. Toch doet de Koreaanse regering regelmatig aankopen bij KAI maar als het erom gaat beloofde president Yoon Suk-yeol, aan de legerleiding dat het aanvalshelikopters zou krijgen met bewezen gevechtscapaciteiten. Dat beperkte de keuze tot de Amerikaanse AH-64 Apache of de Bell AH-1Z.

KAI probeert nu zijn helikopters buiten Zuid-Korea aan de man te brengen. De Dubai Airshow was de eerste keer dat de KUH-1E (utility helikopter) en de LAH (lichte aanvalshelikopter) konden deelnemen aan de show en aan het dagelijkse vliegdisplay.   

KAI zal het moeten hebben van een competitieve prijs want beide toestellen zijn al op de markt bij Airbus. Airbus sloot voor de SuperPuma AS332 (voor de KUH-1)  en de H155 (voor de LAH) een overeenkomst welke KAI toeliet om kennistransfer te doen en 'relatief' snel beide toestellen te ontwikkelen. Het wordt nu uitkijken of deze toestellen op de internationale markt kans op slagen hebben.

Foto: credit KAI

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *