Bezig met laden...

Logboek

Blade koopt drie EU-operatoren om hier luchttaxi aan te bieden

Blade koopt drie EU-operatoren om hier luchttaxi aan te bieden

Het Amerikaanse beursgenoteerde Blade Air Mobility (Nasdaq: BLDE) komt naar Europa en versnelt zijn expansie hier door de acquisitie van drie succesvolle helikopteroperatoren.

Blade heeft de overname aangekondigd van de helikopteractiviteiten van Monacair, Héli Securité en een derde prominente Franse helikopterexploitant, die voorlopig nog niet bekend wordt gemaakt. Samen zullen deze bedrijven € 30 miljoen omzet genereren en zowat 125.000 passagiers bedienen (cijfers pre-corona). Met deze drie overnames is een totaalbedrag van € 48 miljoen in cash gemoeid. De afronding van deze drie overnames wordt verwacht in de komende drie maanden.

Met de toevoeging van de activiteiten van deze helikopteroperatoren aan de bestaande activiteiten van Blade, zou de nieuwe combinatie onmiddellijk moeten bijdragen aan een vrije kasstroom van Blade en de tijdlijn van Blade naar winstgevendheid moeten versnellen.

Blade zal de commerciële activiteiten van deze bedrijven zelf uitvoeren en de drie helikopteroperatoren zullen verder hun vloot exploiteren exclusief voor Blade's geplande by-the-seat- en charterdienst in Zuid-Frankrijk, Monaco, Zwitserland en Italië. Intussen zullen de bedrijven samenwerken aan de overgang naar Electric Vertical Aircraft ("EVA") in de regio, consistent met Blade's asset-light-model.

Naast alle bestaande vluchten en helikopters die onder de merknaam Blade zullen vliegen, stelt de transactie Blade in staat om merk-gebonden passagiersterminals te creëren op meer dan 10 luchthavens, helihavens en vertiports die in heel Europa reeds bestaan of in ontwikkeling zijn.

"Er worden ons versneld een aantal mogelijkheden in Europa aangeboden", zegt Rob Wiesenthal, CEO van Blade. “We staan open om meer bedrijven overnemen. Dit is een prima basis voor groei. We zien echter op dit moment geen noodzaak om nog iets toe te voegen … maar we zullen opportunistisch blijven.”

Blade ziet Europa als een grote uitbreidingsmarkt voor zijn app-gebaseerde luchttaxi-service, die zich eerder richtte op helikopter-passagiersshuttles in New York City en Vancouver. De eerste Blade-service in Europa was beschikbaar in de Blade-app naar aanleiding van de Grand Prix van Monaco. De zeven minuten durende vluchten tussen Nice, Frankrijk en Monte Carlo, Monaco werd verkocht in de Blade-app voor $ 220 per stoel.

Monacair

Monacair heeft een vloot van 7 helikopters, met Airbus en Leonardo helikopters. Het belangrijkste aanbod van het bedrijf is een lijndienst met vluchten van de luchthaven Nice Côte d'Azur in Frankrijk naar Monaco, met behulp van Airbus helikopters. Naast haar activiteiten op de helihaven van Monaco heeft Monacair verschillende faciliteiten in heel Frankrijk, waaronder Archamps in Haute-Savoie, Grimaud in de Var, luchthaven Annecy in Haute-Savoie. Het bedrijf werd in 1988 opgericht door de in 1990 overleden Stefan Casiraghi, tweede echtgenoot van Princes Caroline van Monaco. 

Héli Sécurité 

Héli Sécurité maakt deel uit van hetzelfde moederbedrijf dat eigenaar is van Monacair en biedt voornamelijk transfers aan naar de Franse Rivièra en de Alpen, inclusief vluchten van Nice naar Monaco en Saint-Tropez. Het is actief vanuit twee operationele bases – een in Annecy, die de Franse en Zwitserse Alpen bedient, en de andere in Grimaud, in de buurt van St. Tropez.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *