Bezig met laden...

Logboek

Babcock verkoopt HEMS-helikopteroperator (ex-Bond)

Babcock verkoopt HEMS-helikopteroperator (ex-Bond)

Babcock International Group Plc heeft een groot deel van zijn helikopteroperator (ex-Avincis en voordien Bond Air Services) verkocht aan het Britse Ancala Partners LLP voor £ 120 miljoen. Het betreft de afdeling medische noodhulpdiensten, brandbestrijdingsdiensten en opsporings- en reddingsdiensten in Italië, Spanje, Portugal, Noorwegen, Zweden en Finland.

De verkochte afdelingen onderdeel van Babcock AES (Aerial Emergency Systems) hebben meer dan 2.400 hoogopgeleide medewerkers in dienst en exploiteren een vloot van 232 helikopters op 164 operationele locaties in de zes landen. Babcock behoudt zijn wel helikopter-urgentiediensten in de UK, Frankrijk, Canada en Australië, waar de groep ook defensieactiviteiten uitvoert.

De bedrijven die zojuist zijn verkocht, maken deel uit van Babcock's Aviation-sector. Voor het jaar eindigend in maart 2021 rapporteerden ze een omzet van £ 407 miljoen, maar boekten ze een verlies vóór belastingen van £ 177 miljoen. Het verlies vóór belastingen was in 2022 geslonken tot £ 10 miljoen.

Babcock verklaarde dat de verkoop de voltooiing markeert van zijn 'portfolio-review'-programma - een initiatief dat bedoeld is om 'de complexiteit te verminderen', 'de balans te versterken' en 'de Groep te concentreren op de door haar gekozen markten'. Het bedrijf zei dat het programma, oorspronkelijk aangekondigd in april 2021, een bruto-opbrengst van ongeveer £ 570 miljoen (US $ 686,6 miljoen) heeft gegenereerd en leasecontracten van ongeveer £ 340 miljoen heeft overgedragen.

 

Info: De Babcock groep kocht haar 'Babcock Mission Critical Services' in mei 2014, negen jaar geleden als onderdeel van haar Avincis-overname (Avincis was voordien Bond Air Services). Babcock betaalde voor Avincis £ 1,6 miljard maar daar was ook een offshore helikopteroperator onderdeel van. Maar kort na de acquisitie kwam de afdeling in zwaar weer en werd het een financieel blok aan het been van de Babcock International groep.  

In september 2021 voltooide CHC de acquisitie van de olie en gas offshore helikopteractiviteiten van Babcock International. De overname bestond uit een vloot van ongeveer 30 helikopters en 500 medewerkers in de UK, Denemarken en Australië. De vloot bestond uit 12 Airbus H175, 9 Leonardo AW139 en 9 Sikorsky S92 helikopters. Babcock verkocht de offshore-helikopter afdeling, met een omzet van £154 miljoen en een operationeel verlies van £2 miljoen, voor £10 miljoen. Ondertussen heeft de Britse competitiewaakhond deze acquisitie negatief beoordeeld en moest CHC het bedrijf verkopen.

Foto © Babcock Group

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *