Bezig met laden...

Logboek

European Rotors 2023: een update uit Madrid

European Rotors 2023: een update uit Madrid

De jaarlijkse beurs voor de helikopterindustrie, European Rotors 2023, komt van 28 tot 30 november 2023 naar Madrid. Duizenden VTOL-professionals komen dan samen in Madrid voor de derde uitgave van de jaarlijkse European Rotors beurs. 

De driedaagse show trekt honderden exposanten uit de helikopter- en geavanceerde luchtmobiliteitsindustrie (AAM) uit de ganse wereld. Er wordt verwacht dat er voor de show meer dan een dozijn helikopters zullen binnenvliegen en zullen worden tentoongesteld op de beursvloer van IFEMA Madrid, hal 9.

European Helicopter Association (EHA) en de European Union Aviation Safety Council (EASA), organisatoren van het evenement, verwachten ook dat andere toestellen, waaronder prototypes van AAM-vliegtuigen, te zien zullen zijn op deze VTOL-beurs.

ATAIRE, die de Spaanse helikopterindustrie vertegenwoordigt, is de landelijke gastheer van het evenement en de HAI (Helicopter Association International), produceert het. De eerste twee edities van de EUROPEAN ROTORS beurs werden gehouden in Keulen, Duitsland, in 2021 en 2022.

Naast de beursvloer besteedt EUROPEAN ROTORS 2023 wederom veel aandacht aan opleiding en training. Het gerenommeerde EASA Rotorcraft en VTOL Symposium blijft het vlaggenschip van het brede EUROPEAN ROTORS conferentieprogramma, dat zich richt op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van helikopters en VTOL's. Het educatieve programma wordt aangevuld met gecertificeerde trainingssessies, best-practice seminars, hands-on presentaties in de Rotor Safety Zone en workshops. 

Er is een talentprogramma – Rotorthon – voor studententeams. Dit programma, inclusief een onlineversie en een persoonlijke versie, daagt studenten uit om enkele van de meer urgente problemen in de VTOL-industrie op te lossen of te innoveren. Voorbeelden zijn concepten voor de volgende generaties,  VTOL's, publieke acceptatie van stedelijke mobiliteit, steun voor rampenbestrijding, gezamenlijk gebruik van drones en helikopters voor dezelfde missie, en nog veel meer. Specifieke informatie over het programma voor 2023 volgt binnenkort.  

"EASA richt zich in de eerste plaats op veilig vliegen in de ganse Europese Unie", zegt David Solar, hoofd algemene luchtvaart & VTOL-afdeling voor EASA. “Dit evenement stelt ons in staat om rechtstreeks samen te werken met de fabrikanten, leveranciers, operators, piloten en individuen die deel uitmaken van deze industrie. We gebruiken deze show om met iedereen samen te werken aan de ontwikkeling van de nieuwste en slimste veiligheidsprogramma's.”

De editie van 2023 begint met het EASA-symposium, dat op maandag 27 november wordt gehouden in het congrescentrum van Madrid als een dagvullend programma. Daarnaast zal EASA bijdragen aan elke conferentie, onderwerpen die op de podia in de hal worden gepresenteerd en briefings geven tijdens de showdagen, net als in de voorbije jaren.

"We kunnen niet blijer zijn om deze beurs naar Madrid te brengen", zegt Christian Müller, voorzitter van EHA. “Spanje heeft een lange en indrukwekkende geschiedenis in het ondersteunen van helikopters en verticale vluchten. Het was een Spanjaard die een oplossing ontwikkelde waarmee helikopters konden vliegen, en de meeste helikoptervluchten in Spanje zijn tegenwoordig missies van openbare dienst, waaronder zoek- en reddingsoperaties, het bestrijden van bosbranden en luchtambulance-operaties. 

Alleen al voor brandbestrijdingsoperaties contracteert de regering van Spanje elk jaar 220 helikopters, die door het hele land worden ingezet om bosbranden te bestrijden. "Spanje volgt direct de best practices van andere regeringen over de hele wereld", zegt James A. Viola, president en CEO van HAI. "Door deze diensten te contracteren, betaalt de overheid alleen voor de helikopter wanneer ze die nodig heeft, waarbij experts van de commerciële operators de eigenlijke missies kunnen uitvoeren." 

Naast de organisatoren, producenten en gastlanden bieden Europa's toonaangevende helikopterfabrikanten en onderdelenleveranciers hun directe begeleiding om het succes van de beurs te verzekeren. "We zijn bedrijven als Airbus, Bell, Leonardo en Safran Helicopter Engines dankbaar voor hun leiding en ondersteuning van EUROPEAN ROTORS 2023", voegt Müller toe. 

We kijken alvast uit naar European Rotors 2023 van 28 tot 30 november in Madrid! See you there...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *