Bezig met laden...

Logboek

Guimbal Cabri G2 nu ook gecertificeerd in Canada

Guimbal Cabri G2 nu ook gecertificeerd in Canada

Kurt Robinson, de CEO van Robinson Helicopters, zal het niet graag horen maar intussen heeft de Guimbal Cabri G2 van de CAA Transport Canada op 10 Februari zijn certificatie gekregen.

Bruno Guimbal's helikopter is nu reeds door 10 luchtvaartautoriteiten, waaronder EASA zn de FAA goedgekeurd en is intussen uitgegroeid tot een de facto marktleider in de 2-zits traininghelikopters wat betreft de verkoop van nieuwe toestellen. De Robinson R-22 tweezitshelikopter heeft zijn onbetwist marktleiderschap op een paar jaar tijd aan Guimbal moeten laten. De Cabri 2 is duurder dan de Robinson R22 maar wordt algemeen aanzien als een veiliger en moderner lestoestel.  

Bruno Guimbal, president en CEO of Hélicoptères Guimbal (HG) wist te vertellen dat reeds 190 Cabri G2's werden uitgeleverd naar 28 verschillende landen. Er worden vanuit de Franse fabriek 5 toestellen per maand uitgeleverd. 70% van de toestellen worden ingezet bij trainingen en opleidingen van de piloten.

De foto toont Bruno Guimbal met zijn Canadese operators en hun eerste Canadese Cabri 2.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *