Bezig met laden...

Logboek

Air Greenland krijgt 9 Airbus H125 met Ostnes innovaties

Air Greenland krijgt 9 Airbus H125 met Ostnes innovaties

Met de levering van negen nieuwe Airbus H125's, tussen augustus 2023 en eind 2024, maakt Air Greenland opmerkelijke vooruitgang bij het moderniseren van zijn helikoptervloot, waardoor zijn speciale positie als leider in de IJslandse chartersector, die zich richt op toeristen en de minerale sector, wordt verstevigd.

In deze opwindende ontwikkeling is Østnes Helicopters door Air Greenland gekozen om deze helikopters voor levering aan te passen, zodat elke helikopter is afgestemd op de unieke vereisten van de luchtvaartmaatschappij. Deze missie omvat een reeks essentiële installaties, resulterend in een echt op maat gemaakt en krachtige helikopter die perfect aansluit bij de visie van Air Greenland.

Hier is een overzicht van de transformaties die Østnes aan deze helikopters doorvoeren:

 • Cargo Pods: We verbeteren de transportmogelijkheden van de Airbus H125's door externe cargo pods te installeren, waardoor hun bruikbaarheid wordt uitgebreid tot buiten het passagiersvervoer. 
 • Flightcell DZMx: Østnes rust de helikopter uit met Flightcell technologie, waardoor efficiënte communicatie- en dataconnectiviteit wordt gegarandeerd, die essentieel is voor afgelegen en uitdagende operationele omgevingen in IJsland. Dit geavanceerde technologiesysteem biedt zowel mobiele als Iridium-connectiviteit voor missies op afstand. Piloten kunnen naadloos met iedereen communiceren via het geïntegreerde intercommunicatiesysteem (ICS).
 • FM-radio NPX 138: Met de FM-radio onderhouden de helikopters een naadloze communicatie, waardoor de veiligheid en beveiliging van passagiers en bemanning tijdens elke specifieke missie wordt gegarandeerd.
 • Garmin GTX 345R: voegt een extra beveiligings-laag toe en biedt ADS-B In en Out-mogelijkheden, waardoor realtime informatie over het luchtverkeer wordt geboden via Garmin Display Units om het situationele bewustzijn te vergroten.
 • Casco schilderen: Als onderdeel van het aanpassingsproces zal de helikopters een transformatie ondergaan in ons schilderservicecentrum, Heli Paint, gelegen in Eggemoen. Onze schilders zullen de specifieke Air Greenland-kleurstelling nauwgezet toepassen, zodat elk detail perfect is. Na deze ingrijpende aanpassingen biedt het aanbrengen van een nieuwe verflaag aanzienlijke voordelen.
 • Het installeren van drijvers, berenpoten, slijtplaten en noodopvangdek: deze installaties zijn essentieel voor de veelzijdigheid, waardoor de helikopters uitstekend kan presteren onder allerlei omstandigheden, waaronder waterlandingen en extreme omgevingen.
 • Batterij verplaatsen: Door de batterij in de staartboom te verplaatsen, optimaliseren we de gewichtsverdeling en verbeteren we de algehele vliegtuigprestaties. Hierdoor wordt ook het volume van het laadruim gemaximaliseerd.
 • Maximum Pilot View Kit: Ons maatwerk omvat de installatie van een Maximum Pilot View Kit, die de piloot een ongeëvenaard gezichtsveld biedt. Deze verbetering zorgt voor veiligere en soepelere operaties en vermindert vermoeidheid van de piloot.
 • Motorinlaatbarrièrefilter: Deze toevoeging zijn van cruciaal belang voor het beschermen van de motor door het voorkomen van sneeuw- en ijsinname, terwijl ze ook de levensduur verlengen door de filtratie van verontreinigende stoffen, stof en as.

Naast deze wijzigingen voert Østnes verschillende kleine verbeteringen door, waaronder:

 • Installatie van een vergrendelingsschakelaar van de achterste vrachtdeur met een waarschuwingslicht om de veiligheid te vergroten.
 • Integratie van een voeding voor de ANR-headset van de bemanning.
 • Toevoeging van een instrumentenpaneel Push-to-Talk (PTT) voor specifieke missies.
 • Verbetering van de voedingsaansluiting in de cockpit voor verbeterde veelzijdigheid.

Eerder kocht Air Greenland ook al een Virtual Reality Flightsim voor de Airbus H125 bij Loft Dynamics om haar piloten perfect voor de bereiden op de nieuwe vloot H125 helikopters.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *