Bezig met laden...

Logboek

US Defensie verplicht veiligheidstraining na een opstoot van heli-crashes

US Defensie verplicht veiligheidstraining na een opstoot van heli-crashes

Het Amerikaans leger zal zijn helikopterpiloten extra aanvullende veiligheidstraining laten geven na een reeks van een tiental crashes waarbij sinds oktober 2023 al tien militairen zijn omgekomen. 

Deze verontrustende trend van helikoptercrashes en het verlies aan mensenlevens is zeker 100% onaanvaardbaar stelt generaal-majoor Walter Rugen, directeur van de legerluchtvaart.

De legerleiding heeft opdracht gegeven tot een ‘veiligheidsstand-up’ en het starten van verplichte aanvullende luchtvaarttraining om het aantal crashes snel een halt te kunnen toeroepen.

Om het aantal crashes in perspectief te zetten: het Amerikaans leger had in heel het jaar 2023 tien ongelukken en veertien dodelijke slachtoffers. Het huidige aantal ongelukken is gelijk aan of hoger dan het totale aantal jaarlijkse ongelukken dat sinds boekjaar 2016 elk jaar wordt gerapporteerd. 

In de afgelopen twee maanden zijn er al vier Apache aanvalshelikopters gecrasht bij routine training missies. 

Dat het Amerikaans leger niet overgaat tot een 'grounding' van de helikoptervloot maar een 'veiligheids-stand-up' doet niets af aan de ernst van de problematiek maar wil tegelijk ook de noodzakelijk vliegtrainingen niet in het gedrang brengen. Maar de boodschap naar de piloten is klaar en duidelijk en zal in de extra veiligheidstrainingen sterk worden benadrukt. 

De training zal zich hoofdzakelijk richten op drie aspecten:

  • voor het commando: zal de nadruk liggen risicobeheer en -beperking tijdens vliegtrainingen en -operaties.
  • voor de piloten: zal de nadruk liggen op energiebeheer en ruimtelijke desoriëntatie.
  • voor de technici: zal de nadruk liggen op de onderhoudsnormen bij herstellingen en de veiligheidscontroles.

Deze drie aspecten zijn in meer en mindere mate aanleiding tot het merendeel van de crashes bij de helikoptervloot en de extra trainingen moeten alle betrokkenen deze aspecten heel duidelijk maken. 

Voor het Amerikaans leger is het duidelijk vijf na twaalf en moet er op korte termijn beterschap komen. Tegen 10 mei 2024 moeten deze extra trainingen voltooid zijn.

Foto 1: credit Jason Dangel SPC - copyrights
Foto 2: credit Utah National Guard

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *