Bezig met laden...

Logboek

THC koopt 6 Leonardo AW139's met optie tot 26

THC koopt 6 Leonardo AW139's met optie tot 26

The Helicopter Company (THC) tekende vorige week op de Heli Expo een deal met Leonardo voor zes AW139's met opties op nog eens 20 helikopters. De helikopters zullen worden gebruikt om de SAR-capaciteit (zoek- en redding) van THC in Saoedi-Arabië te vergroten.

Tijdens de ondertekeningsceremonie zei Gian Piero Cutillo, MD Leonardo Helicopters: “We zijn blij met het vertrouwen dat een toonaangevende operator als THC heeft getoond in onze technologie en missiecapaciteiten door deze laatste aankondiging van een belangrijk vlootuitbreidingsplan. De AW139 ondersteunt hun groeiprogramma voor servicecapaciteit voor belangrijke missies, waaronder SAR, EMS en bedrijfsvervoer, en we zijn er trots op onze rol te spelen voor de gemeenschappen die ze zullen dienen.”

Als alle opties worden uitgeoefend, zal deze laatste order de AW139-vloot van THC op 49 helikopters brengen die worden ingezet op HEMS, zakelijke transportactiviteiten en SAR. 

Ter ondersteuning van de Leonardo-vloot van THC heeft Leonardo gedurende de Heli-Expo 2023 in Atlanta ook een overeenkomst ondertekend met SAEI (Saudia Aerospace Engineering Industries) waarbij deze een geautoriseerd servicecentrum voor Leonardo Helicopters wordt en de nodige MRO-diensten zal kunnen leveren aan de THC-vloot. 

De Leonardo AW139 heeft tot nu toe bestellingen geregistreerd voor bijna 1300 eenheden van meer dan 290 klanten in meer dan 80 landen. De vloot van meer dan 1130 eenheden in dienst heeft tot nu toe meer dan 3,6 miljoen vlieguren geregistreerd. Het type is buitengewoon succesvol gebleken voor de meest uiteenlopende missies, waaronder zakelijk transport, medische hulpdiensten, zoek- en reddingsacties, wetshandhaving, offshore-transport en overheidstaken. De AW139 levert uitstekende capaciteiten, technologie en veiligheid om te voldoen aan de strenge eisen van operators voor taken in zware omstandigheden om de effectiviteit te maximaliseren.    

Wie is THC?

Het Saudi Public Investment Fund (staatsfonds PIF) heeft THC (The Helicopter Company) opgericht om te voldoen aan de groeiende vraag naar commerciële helikopterdiensten in Saoedi-Arabië. THC ondersteunt ook de realisatie van Vision 2030 en genereert commercieel rendement op de lange termijn. THC is de eerste en enige commerciële helikopteroperator van het Koninkrijk en is actief sinds medio 2019 met een breed scala aan helikopterdiensten.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *