Bezig met laden...

Logboek

Qatar Air Force & Leonardo vieren 2.500 vlieguren van NH90-vloot

Qatar Air Force & Leonardo vieren 2.500 vlieguren van NH90-vloot

Ter gelegenheid van de DIMDEX 2024 (Doha Maritime Defense Exhibition) vierden de Qatar Emiri Air Force (QEAF) en Leonardo Helicopters de 2.500 vlieguren van de NH90-helikoptervloot. Deze mijlpaal is mogelijk gemaakt door strategische samenwerking, die werd ondersteund door Leonardo's directe betrokkenheid bij het geven van training en het ondersteunen bij de onderhoudswerkzaamheden. 

Met een gemiddelde inzetbaarheid van meer dan 80% is de Qatar Emiri Air Force een van de NH90-eindgebruikers die zowel de TTH- (Tactical Troop Transport) als de NFH-versie (Naval Frigate Helicopter) succesvol exploiteert voor land- en marineoperaties. De belangrijkste missies van de NH90-vloot zijn onder meer troepentransport en nutsvoorzieningen, zoek- en reddingsacties en bewaking. 

Sinds de bestelling in 2018 heeft de QEAF tot nu toe 18 NH90-helikopters ontvangen, van de in totaal 28 bestelde helikopters, negen TTH-helikopters gebouwd op de assemblagelijn in Marignane (Airbus Helicopters) en negen NFH-helikopters gebouwd op de eindassemblagelijn in Tessera, Venetië (Leonardo). 

Leonardo is de hoofdaannemer voor het totale programma en is tevens verantwoordelijk voor de eindmontage en levering van de NH90 NFH-helikopters vanuit de productiefaciliteit in Tessera, Venetië. Leonardo biedt ook ondersteuning ter plaatse aan de luchtmacht, waaronder ingenieurs, bekwame technici, logistieke specialisten en instructeurs.

Leonardo heeft het trainingscentrum op de vliegbasis Doha gebouwd, dat twee Full Flight Simulators (FFS) in marine- en landversies omvat, ontwikkeld in samenwerking met CAE, evenals een verscheidenheid aan andere systemen die de vlucht- en missietrainingsvereisten dekken. . 

Sinds de ingebruikname in juni 2023 zijn er bijna 1.700 uur gevlogen met de Full Flight Simulators in samenwerking met de militaire instructeurs van de Italiaanse strijdkrachten.

De NH90-vloot is uitgerust met de nieuwste generatie systemen. Het behaalt de hoogst mogelijke prestaties bij alle militaire missies, zowel op zee als op het land. De NH90 is ontworpen en heeft bewezen te functioneren onder de meest veeleisende omstandigheden, waaronder zand, stof en ijs. 

De NH90 is in 2022-2023 regelmatig negatief in de luchtvaartpers gekomen vooral door een aantal landen (Australië, Noorwegen, België en Zweden) die besloten vroegtijdig een aantal of al hun NH90-helikopters uit dienst te nemen. De beperkte beschikbaarheid van de NH90 was de meest gehoorde klacht veroorzaakt door veelvuldig onderhoud en onbeschikbaarheid van vervangonderdelen.

Qatar en Leonardo hebben door een intense samenwerking een heel ander verhaal te vertellen en willen hiermede ook tegengif bieden aan deze die de NH90 vroegtijdig hebben afgeschreven. Ook vorig jaar kwamen Qatar en Leonardo met deze boodschap

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *