Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky geeft resultaten en uitleveringen eerste kwartaal 2023 vrij

Sikorsky geeft resultaten en uitleveringen eerste kwartaal 2023 vrij

Sikorsky heeft een zwakker eerste kwartaal achter de rug vooral door lagere productievolume van de Black Hawk die niet werden gecompenseerd door betere omzet van bij andere helikoptertypes.

In lijn met de strategie van moederbedrijf Lockheed-Martin blijft Sikorsky zich concentreren op de militaire markt en werd slechts een enkele commerciële helikopters uitgeleverd in dit kwartaal.   

Sikorsky is onderdeel van de Rotary & Mission Systems afdeling binnen Lockheed-Martin. De groep maakt slechts resultaten bekend op niveau van de Rotary & Mission Systems. In deze groep is Sikorsky ruimschoots het grootste bedrijf. 

Eerste kwartaal

  2022 2023  Delta
Omzet in $mio 3.552 3.510 -1,1%
Operationele winst in $mio 406 350 -13,7%
Operationele winstmarge 11,5% 10,0% -1,5%

In het eerste kwartaal 2023 realiseerde Sikorsky een netto-omzet daling met $ 42 miljoen in vergelijking met 2022. Dit door een lager volume van BlackHawk helikopters ten belope van $75 miljoen die niet voldoende kon worden gecompenseerd door andere items. De daling van de operationele winst van Sikorsky met $ 65 miljoen was voornamelijk toe te schrijven aan lagere volume bij de BlackHawk helikopters en negatieve aanpassingen in de winst van de CH-53K King Stallion helikopters.  

Uitgeleverde helikopters door Sikorsky in het eerste kwartaal Q1-2023 in vergelijking met 2022

  Q1 2022  Q1 2023
Militaire & staatshelikopters  17 10
Commerciële helikopters 0 1

Het orderboek in de afdeling Rotary & Mission Systems is vrijwel stabiel gebleven in het kwartaal. Eind maart 2023 bedroeg het orderboek bij Rotary & Mission Systems $34,91 miljard terwijl dit eind maart 2022 $34,95 miljard bedroeg. 

Ondanks het zwakke resultaat van dit kwartaal heeft Sikorsky niets te vrezen. De versterkte militaire budgetten wereldwijd en de sterke positie van de Amerikaanse regering op gebied van militaire verkopen zullen ongetwijfeld in de komende jaren in het voordeel van Sikorsky spelen. Toch is het opmerkelijk dat Sikorsky ondanks nieuwe bestellingen voor de BlackHawk uit landen buiten de US, er niet in slaagt om zijn omzet op te krikken, integendeel.

Op middellange termijn is het negatieve resultaat van het FLRAA-programma waar Sikorsky-Boeing Defiant X een van de twee kanshebbers was een streep door de rekening.

Sikorsky is wel nog in de running voor het FARA-programma van de US Defense waar het een van de twee kanshebbers is met haar Sikorsky Raider X. Het zou al zeer slecht moeten verlopen moest Sikorsky beide projecten mislopen. Overigens zou moederbedrijf Lockheed-Martin zoiets nooit accepteren. Maar de beslissing in dit project valt niet voor 2024. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *